Personalia

Carrièrewisselingen bij WIJ advocaten, Trip, CorporateWise

Hieronder een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de (web)redactie zijn binnengekomen.

Per 15 oktober is MARIJKE LOHMAN, na ruim tien jaar gewerkt te hebben bij Houthoff, als tiende advocaat in dienst getreden van WIJ advocaten in Amsterdam. Ze heeft ervaring in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht.

Per 1 oktober is ATTI KOK begonnen bij de sectie ondernemingsrecht van Trip in Leeuwarden komen versterken. Ze is afkomstig van Loyens & Loeff. Op 1 november is JILDOU VAN DER WERF, advocaat personen- en familierecht en mediator, begonnen Trip in Groningen. Zij komt van Benk Advocaten.

M&A specialist MARIEKE VAN DER HOLST, voorheen senior associate bij Allen & Overy, heeft zich in oktober aangesloten bij CorporateWise in Amsterdam. Van der Holst heeft ervaring op het gebied van fusies en overnames, private equity, joint ventures en vennootschaps- en contractenrecht.

SERGE EVERS treedt per 1 januari 2019 als directeur toe tot de Raad van Bestuur van De Haan Advocaten & Notarissen. Evers is sinds 2011 directeur bij Uitvaartverzekeraar Yarden.

JOOST ELSENBURG is per 1 november benoemd tot counsel en co-head van het Financial Regulatory Team van Allen & Overy Amsterdam. Elsenburg werkte eerder als manager van het legal team Capital Markets en specialist regulatory bij ABN AMRO.

Met de komst van BASTIAAN SIEMERS heeft Legaltree nu ook expertise in huis op het gebied van financieel recht. Siemers was hiervoor actief als advocaat bij Houthoff.

LISA DE KONING is per 1 november benoemd tot Supervising Associate bij Simmons & Simmons. Ze is gespecialiseerd in arbeidsrecht.

YURI WEHRMEIJER gaat het Litigation en Dispute Management team van Eversheds Sutherland in Nederland leiden. Hij is toegetreden als partner. Hiervoor was hij werkzaam bij Houthoff.

Ook medewerker LENNART BAIJER is Eversheds Sutherland komen versterken.

MIEKE BESTEBREURTJE is 1 september begonnen als senior medewerker in de sectie arbeidsrecht van Van den Herik & Verhulst advocaten in Rotterdam. Hiervoor was zij werkzaam bij Leeman Verheijden Huntjens.

Kennedy Van der Laan heeft op 1 november twee advocaten verwelkomd: QUIRINE TJEENK WILLINK (privacy- en bestuursrecht) en ERIK STEGERHOEK (M&A). Tjeenk Willink is expert op het gebied van privacywetgeving en economisch bestuursrecht. Ze keert na ruim een jaar als general counsel in de directie van energienetwerkbedrijf Alliander terug in de advocatuur. Stegerhoek is afkomstig van de Brauw Blackstone Westbroek. Foto?

Op 13 november is EVELINE VERBEEK van start gegaan met Meesterwerk, een dienst die flexibel en ad hoc in te zetten juridische ondersteuning aan advocaten en juristen biedt.

Private equity-onderneming ND Group heeft BART VERSTEEG benoemd tot Chief Legal Officer. Hiervoor werkte hij als Hoofd Juridische Zaken bij NexGuard Labs.

Nysingh heeft per 1 november het team versterkt met een nieuwe compagnon: notaris BART TERHORST.

Bird & Bird heeft LAURA GRIJPMA tot senior counsel benoemd. Grijpma werkt sinds 2005 bij Bird & Bird en is gespecialiseerd in Dispute Resolution.

Baker McKenzie heeft CORINNE SCHOT benoemd tot managing partner in Nederland. Ze volgt FOLKERT IDSINGA op, die zich weer volledig op zijn Tax-praktijk gaat richten. Op de site staat evt. een foto, bij het juridisch nieuws.

DANNY VLASBLOM is 1 november begonnen bij HabrakenRutten in Rotterdam. Hij heeft ervaring als procesadvocaat in bouwrechtelijke geschillen en was hiervoor verbonden aan Straatman Koster.

De Brauw Blackstone Westbroek benoemt per 1 januari 2019 MARTJE VERHOEVEN-DE VRIES LENTSCH en BART DE RIJKE tot partner. Verhoeven-de Vries Lentsch is zowel gespecialiseerd in commerciële litigation als in nationale en internationale arbitrage, De Rijke in Europees en Nederlands mededingingsrecht.

MADELON BOEF-VAN TOL heeft per 1 oktober Boef Arbeidsrecht in Amsterdam opgericht. Zij staat werkgevers en werknemers op het gebied van arbeidsrecht. Hiervoor was ze arbeidsrechtjurist bij Deloitte.

BRAM BULTER (Banking), LEONARD VAN DEN ENDE (Financial Regulation), TETSKE WELLING, JUSTUS HOEFNAGEL en SEBASTIAAN BARTEN (Dispute Resolution) hebben per 1 november promotie gemaakt tot managing associate bij Linklaters, Amsterdam. MARK WARREN, die van 2012 tot en met 2015 al voor Linklaters werkte, heeft op 1 september de overstap gemaakt van CMS Hamburg en is bij Linklaters Amsterdam als managing associate gestart in de Banking & Finance praktijk.

NEELTJE ROMKE DE VRIES is 1 november begonnen bij Codex Mulder Advocaten in Amsterdam, om zich te specialiseren in het internationale handels- transport- en verzekeringsrecht.

Clifford Chance heeft JEROEN OUWEHAND gekozen als nieuwe wereldwijde Senior Partner. Ouwehand zal de huidige Senior Partner Malcolm Sweeting op 1 januari 2019 opvolgen voor een termijn van vier jaar. Ouwehand is sinds 2015 managing partner van Clifford Chance Amsterdam.

JACOBINE VAN DEN BRINK is per 1 november overgestapt als hoogleraar Bestuursrecht van de Universiteit Maastricht naar de Universiteit van Amsterdam. Haar expertise ligt op het gebied van het Europees en Nederlands bestuursrecht, meer in het bijzonder het (Europees) financieel bestuursrecht.

Tilburg University heeft JOHAN WOLSWINKEL met ingang van 1 november benoemd tot hoogleraar Bestuursrecht, markt en data bij Tilburg Law School. Wolswinkel odnerzoekt de rol van het bestuursrecht in tijden van economisering, digitalisering en dataficering.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures