Carrierèwisselingen Boekel de Nerée, Dijkstra Voermans

Delen:

Deze week enkele uitbreidingen en benoemingen bij Straatman Koster Advocaten, Boekel de Nerée en Dijkstra Voermans. Daarnaast is het Het International Institute of Social Studies (ISS) in Den Haag per 1 februari 2010 zes hoogleraren rijker.

Ferdinand Mason is per 1 januari 2010 toegetreden tot de Raad van Bestuur van Boekel de Nerée. Hij is daar verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de juridische dienstverlening aan internationaal operende cliënten. Masons praktijk legt zich toe op internationale fusies en overnames. Tevens adviseert hij op het gebied van internationale structureringen, privatiseringen en corporate protection structuren (legal firewalls).

Het International Institute of Social Studies (ISS) in Den Haag is per 1 februari 2010 zes hoogleraren rijker. Het gaat om prof. dr. Karin Arts, prof. dr. Des Gasper, prof. dr. Wil Hout, prof. dr. Peter Knorringa, prof. dr. Max Spoor en prof. dr. Irene van Staveren. De zes zijn benoemd als bijzonder hoogleraar vanwege de Vereniging Trustfonds EUR.

Karin Arts is benoemd tot hoogleraar International Law and Development. Zij promoveerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam op onderzoek naar de rol van mensenrechten in EUontwikkelingssamenwerking. Momenteel is het VN-Verdrag voor de Rechten van het Kind en het belang en de relevantie van dat Verdrag voor de praktijk in ontwikkelingslanden één van haar aandachtsgebieden. Arts is naast haar werk bij het ISS onder meer lid van de Commissie Mensenrechten van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV), lid van het Comité Duurzame Ontwikkeling van de International Law Association en zij adviseert NGO’s op het terrein van Europese ontwikkelingssamenwerking en de rechten van het kind.

Des Gasper is benoemd tot hoogleraar Human development, development ethics and public policy. Specifi eke aandachtsgebieden zijn wellbeing en human security. Wil Hout is benoemd tot hoogleraar Governance and international political economy. Hout promoveerde in 1992 aan de Universiteit Leiden op onderzoek naar de toepasbaarheid van de wereldsysteemtheorie op de betrekkingen tussen geïndustrialiseerde en ontwikkelingslanden.

Peter Knorringa is benoemd tot hoogleraar Private sector and development. Knorringa heeft zich gespecialiseerd in thema’s als fair trade, ondernemerschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen en heeft daarbij ervaring opgedaan in veel landen in Azie en Afrika. In zijn nieuwe positie zal hij zich richten op de rol van het bedrijfsleven in ontwikkelingsprocessen.

Max Spoor is benoemd tot hoogleraar Development studies in particular regarding economies in transition. Zijn onderzoek is vooral gericht op plattelandsontwikkeling, armoede en ongelijkheid in Oost Europa, Centraal Azië, en China.

Irene van Staveren is benoemd tot hoogleraar Pluralist development economics. Haar specifi eke aandachtsgebieden zijn ontwikkelingseconomie, feministische economie, economie en ethiek.

Het ISS in Den Haag is een internationaal academisch instituut waar sinds 57 jaar onderzoek en onderwijs wordt verricht op het gebied van ontwikkelingsstudies. De studenten van het ISS – 300 à 400 per jaar – zijn afkomstig uit meer dan 60 landen, voor het merendeel ontwikkelingslanden. Sinds 1 juli 2009 is het ISS een universitair instituut van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Dijkstra Voermans verwelkomt prof. dr. Jean Paul van Marissing

Prof. dr. Jean Paul van Marissing is vanaf 1 februari 2010 als advocaat en adviseur verbonden aan Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat.

“Wij zijn verheugd met het verbinden van een hoogleraar aan ons kantoor”, aldus Ernst Ligthart, managing partner bij Dijkstra Voermans. Jean Paul is hoogleraar en bekend vanwege zijn grote expertise in het aanbestedingsrecht, het mededingingsrecht en het Europees recht. “Met de komst van Jean Paul kunnen wij onze cliënten nog beter van dienst zijn op het gebied van het (Europees) mededingingsrecht. De uitgebreide ervaring en expertise die hij heeft op dit vlak zijn van grote toegevoegde waarde voor ons kantoor”.

Verdere uitbreiding Straatman Koster Advocaten

Per 1 februari jl. is Straatman Koster Advocaten uitgebreid met twee advocaat-medewerkers.

Joost Fanoy (1979) houdt zich bezig met alle aspecten van het Europese recht en is in het bijzonder gespecialiseerd in het Europees en Nederlands mededingingsrecht en het aanbestedingsrecht. Joost is van 2004 tot 2009 verbonden geweest aan Nauta Dutilh.

Eveneens per 1 februari jl. is ook Matthijs van Leeuwen (1980) overgestapt naar Straatman Koster Advocaten. Matthijs is gespecialiseerd in het (civiele) bouwrecht (waaronder bouwgeschillen), projectontwikkeling en publiek-private samenwerking. Daarnaast heeft Matthijs zich gespecialiseerd in het (Europees) aanbestedingsrecht. Matthijs is van 2006 tot 2010 werkzaam geweest bij AKD.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven