Carrièrewisselingen Kennedy Van der Laan, Houthoff Buruma, Legaltree

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online in deze rubriek zijn vermeld en die de afgelopen weken bij de webredactie zijn binnengekomen.

Per 1 april 2014 start Jeroen Zweers als Knowledge & Innovation Director bij Kennedy Van der Laan. Als lid van het Management Team wordt Jeroen verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het kennis- en innovatiebeleid binnen het advocaten- en notariskantoor.
Jeroen Zweers was voor zijn komst naar Kennedy Van der Laan werkzaam bij Dirkzwager Advocaten en Notarissen.

Met ingang van 1 april 2014 heeft Houthoff Buruma Michel Klijn benoemd tot partner. Michel Klijn (37) is werkzaam binnen het praktijkgebied Projects and Project Finance. Michel houdt zich bezig met projecten op het gebied van infrastructuur, vastgoed, energie en transport.

Linda MantelPer 1 maart is Linda Mantel toegetreden als partner bij Legaltree. Mantel is specialist in ondernemingsrecht, met een focus op fusies en overnames en commerciële contracten. Vlak voor haar overstap naar Legaltree is zij als interim Legal Counsel betrokken geweest bij de overname van televisieproducent Eyeworks door Warner Bros (onderdeel Time Warner). Van 2004 tot 2013 was Mantel werkzaam als advocaat bij NautaDutilh. Bij Legaltree zal zij haar ondernemingsrechtelijke praktijk verder uitbouwen.

Angela MinderhoudPer 1 maart 2014 is Angela Minderhoud als advocaat verbonden aan Straatman Koster advocaten. Eerder was zij 6,5 jaar werkzaam bij Houthoff Buruma in Rotterdam. Minderhoud is gespecialiseerd op het terrein van bouw- en vastgoed gerelateerde geschilbeslechting en het opstellen en beoordelen van contracten.

Wouter EngelsmanWouter Engelsman is per 1 maart toegetreden als partner van HDK Advocaten en Fiscalisten in Amsterdam. HDK is een niche kantoor dat gespecialiseerd is in arbeidsrecht, pensioenrecht en loonheffingen. Engelsman is arbeidsrechtspecialist met een focus op reorganisaties en medezeggenschapsrecht. Voor zijn overstap was hij negen jaar als advocaat werkzaam bij HVG, waar hij leiding gaf aan de arbeidsrecht sectie in Amsterdam.

Bartje SchabergBartje Schaberg is per 1 maart als partner werkzaam bij het arbeidsrecht niche kantoor L&A Advocaten te Lijnden/Schiphol. Naast het arbeidsrecht is Schaberg gespecialiseerd in het gezondheidsrecht en medisch tuchtrecht. Hiervoor was zij werkzaam bij Simmons & Simmons LLP.

Corporate partner Jan de Snaijer (53) van het internationale advocatenkantoor Hogan Lovells zal vanaf 1 juli 2014 de rol van Office Managing Partner van het Amsterdamse kantoor op zich nemen. Jan zal deze functie overnemen van Klaas Bisschop, die het kantoor ruim zeven jaar heeft geleid.

Het Haagse advocatenkantoor Valegis Advocaten heeft versterking gekregen van maar liefst drie advocaten: Marijke Oosterom (voorheen Van Diepen Van der Kroef), Bardies Bassyouni (voorheen Simmons & Simmons LLP) en Erik Limpens (een van de founding partners van Bird & Bird Nederland). Met de komst van deze drie (zeer) ervaren advocaten in januari 2014 zet Valegis Advocaten een belangrijke stap in haar groeistrategie voor de commerciële praktijk.

Marleen Schulte is recent overgestapt naar Bos van der Burg Advocaten te Zoetermeer. Zij is gespecialiseerd in het omgevingsrecht, bestuursrecht en vastgoedrecht. Voor haar overstap is zij vijftien jaar werkzaam geweest als advocaat bij de Provincie Flevoland.

Edith Molemans is per 1 februari 2014 benoemd tot kantoordirecteur bij Boontje Advocaten in Amsterdam, gespecialiseerd in arbeidsrecht. Molemans is al sinds begin 2002 als advocaat aan het kantoor verbonden. Naast haar nieuwe rol als kantoordirecteur zal zij ook actief als advocaat werkzaam blijven.

Per 1 maart 2014 zijn Mr. Drs. E.F. Kraaijeveld en Drs. C.L. Coppus het fiscaal-advocatenkantoor Kraaijeveld Coppus Legal (“KC Legal”) gestart. KC Legal is gespecialiseerd in de advisering en procedures ten aanzien van internationale fiscale vraagstukken met betrekking tot fusies, overnames en financieringen.

Ireen KoevoetsIreen Koevoets heeft zich per 1 februari aangesloten bij Boontje Advocaten Arbeidsrecht in Amsterdam. Koevoets was voor haar overstap vijf jaar als advocaat werkzaam bij De Brauw Blackstone Westbroek. Zij is volledig gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Koevoets heeft ruime proces- en advieservaring op het gebied van collectief en individueel ontslagrecht, met een specifieke focus op het medezeggenschapsrecht.

Edith MolemansEdith Molemans is per 1 februari benoemd tot kantoordirecteur bij Boontje Advocaten in Amsterdam, gespecialiseerd in arbeidsrecht. Molemans is al sinds begin 2002 als advocaat aan het kantoor verbonden. Naast haar nieuwe rol als kantoordirecteur zal zij ook actief als advocaat werkzaam blijven.

Rogier van Bijnen is per februari overgestapt van Linklaters (Beijing) naar R&P China Lawyers, waar hij het nieuw op te zetten kantoor in Beijing gaat leiden. R&P is een boutique firm in Shanghai met circa 15 advocaten en werkt voornamelijk voor buitenlandse bedrijven die business doen in of met China. Van Bijnen zelf werkt sinds 2009 in China, eerst voor De Brauw en vanaf 2012 voor Linklaters.

Per 1 februari heeft Felice van Peski de overstap gemaakt van AKD naar FIZ advocaten. FIZ advocaten is een nichekantoor dat zich uitsluitend bezig houdt met financiering, insolventie en zekerheden.

Marcel Hielkema, bestuurder-directeur van Dirkzwager advocaten & notarissen in Arnhem en Nijmegen, is op 13 februari benoemd tot de nieuwe voorzitter van de werkgeversvereniging VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen. Hielkema Hij neemt na ruim drie jaar het voorzitterschap over van Ed Veldhuis en zal zich als voorzitter inzetten voor de belangenbehartiging van werkgevers en het creëren van een goed vestigingsklimaat voor ondernemers.

Baker & McKenzie heeft Corinne Schot en Herman Huidink verkozen tot nieuwe bestuursleden van kantoor Amsterdam. Zij volgen Frank Kroes en Wouter Paardekooper op die afscheid nemen als lid van het bestuur. Schot is partner van Baker & McKenzie sinds 2011 en leidt de sectie Banking & Finance. In haar praktijk richt zij zich op derivaten, structured finance en internationale financiële regelgeving.
Huidink is partner van Baker & McKenzie sinds 2002 en werkzaam in de fiscale sectie. Huidink is gespecialiseerd in het Nederlandse fiscale ondernemingsrecht en internationaal belastingrecht.
Het bestuur van Baker & McKenzie Amsterdam wordt geleid door Mike Jansen, partner van Baker & McKenzie sinds 2001. Zijn specialisme is vennootschaps- en ondernemingsrecht.

Yvette KouwenbergYvette Kouwenberg heeft zich in januari aangesloten bij Griph law & tax. Zij legt zich volledig toe op haar specialisme arbeidsrecht, in combinatie met het ambtenarenrecht.

Gijs Heutink Advocaten in Amsterdam is sinds 1 januari van dit jaar versterkt met de komst van Mr. Hans Koolen (23). Hans heeft gestudeerd aan de VU in Amsterdam met als afstudeerrichting Staats-en Bestuursrecht.

Saskia van den Eerenbeemt (37) is op 7 februari jl. beëdigd tot toegevoegd notaris aan notaris Thea Berkhout bij Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat. Van den Eerenbeemt is sinds 2000 werkzaam als kandidaat-notaris en sinds 2003 als zodanig verbonden aan Dijkstra Voermans.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven