CMS benoemt vier partners

CMS benoemt per 1 januari 2022 advocaten Marlous de Groot, Tessa Penninks, Rogier de Vrey en Clair Wermers tot partner. Met deze benoemingen versterkt CMS haar praktijkgroep Intellectueel Property en haar transactiepraktijken Banking & Finance en Corporate/M&A.

Delen:

Tessa Penninks, Rogier de Vrey, Clair Wermers en Marlous de Groot

Managing partner Willem Hoorneman over de benoemingen: “Ik ben zeer verheugd dat we Marlous, Tessa, Rogier en Clair hebben benoemd tot partner. Het zijn vier uitzonderlijk getalenteerde en ondernemende advocaten. Met groot vertrouwen in hun expertise en internationale focus bouwen wij verder aan de toekomst van ons kantoor. Ik kijk ernaar uit om samen met hen onze internationale positie verder te verstevigen en onze groeiambities te realiseren.”

Sinds januari 2006 is Marlous de Groot advocaat binnen de praktijkgroep Banking & Finance van CMS. Zij is gespecialiseerd in insolventierecht, financiering & zekerheden en herstructureringen. In het najaar van 2021 heeft De Groot een specialisatieopleiding tot WHOA-herstructureringsdeskundige gevolgd. Zij adviseert onder meer banken en leasemaatschappijen en staat ondernemingen bij die in financieel zwaar weer verkeren. De Groot wordt regelmatig aangesteld tot bewindvoerder in surseances en curator in faillissementen.

Tessa Penninks is sinds 2006 als advocaat verbonden aan CMS. Penninks werkt binnen de praktijkgroep Banking & Finance en geeft leiding aan het Financial Services Team in Nederland. Penninks is gespecialiseerd in onder meer financieel toezichtrecht, markttoetreding, het opstellen van contractdocumentatie voor financiële diensten en producten en antiwitwasregelgeving. Tot haar cliënten behoren onder meer financiële instellingen zoals banken, kredietverstrekkers, betaaldienstverleners, verzekeraars, fintech- en insurtech-ondernemingen en leasemaatschappijen.

Rogier de Vrey is sinds 2008 advocaat binnen de praktijkgroep Intellectual Property. Sinds een aantal jaren geeft hij leiding aan deze praktijk. Hij heeft uitgebreide ervaring in het adviseren en procederen over alle aspecten van intellectueel eigendom en legt hij een bijzondere nadruk op internationale intellectuele eigendomsrechten. Daarnaast is De Vrey docent aan de Universiteit Utrecht en lid van de redactieraad van het gerenommeerde tijdschrift Intellectuele Eigendom en Reclamerecht (IER).

Ruim vijftien jaar werkt Clair Wermer in de praktijkgroep Corporate/M&A. Zij houdt zich bezig met de (inter)nationale kapitaalmarkt- en transactiepraktijk. Haar kennis en ervaring spitst zich met name toe op het financieel toezichtrecht. Zij adviseert bij overnames van onder toezicht staande partijen, het opzetten van fondsen en activiteiten van beleggingsondernemingen. Wermer is erg betrokken bij fintech en richt zich hierbij op tokenisatie en crypto dienstverleners.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven