CMS bundelt krachten met topadvocatenkantoor in Noorwegen

CMS bundelt haar krachten met snelgroeiend topadvocatenkantoor in Noorwegen dat dezelfde doelstellingen nastreeft op het gebied van (hernieuwbare) energie en ESG.

Delen:

Advocatenkantoor Kluge is als volwaardig lid toegetreden tot CMS. Verwacht wordt dat de onboarding in oktober voltooid zal zijn. De Noorse onderneming zal voortaan CMS Kluge heten.

“De toevoeging van Kluge en haar grondige kennis van de lokale markt versterkt de aanwezigheid van CMS in de belangrijke zakencentra van Europa. CMS werkt al meer dan twintig jaar samen met gelijkgestemde, onafhankelijke kantoren met een rijk erfgoed die uitmuntende kwaliteit aan hun cliënten leveren”, vertelt het kantoor. “In 2019 zijn twee Afrikaanse kantoren en in 2017 drie Latijns-Amerikaanse kantoren toegetreden tot CMS. Vandaag telt CMS 79 kantoren in 44 landen en meer dan 5.000 advocaten wereldwijd. Kluge heeft 153 advocaten, met kantoren in Bergen, Oslo en Stavanger.”

CMS en Kluge hebben veel gemeen op het gebied van energie-expertise, met name hernieuwbare energie, maar ook fusies & overnames en technologie, wat beide kantoren aanzienlijke mogelijkheden biedt voor grensoverschrijdende advies- en transactiewerkzaamheden. Beide kantoren ondersteunen cliënten bij het navigeren door de ESG-agenda en het traject naar netto-nul uitstoot en schone energie. Pierre-Sébastien Thill, voorzitter van CMS:Kluges lokale expertise en internationale mentaliteit, plus hun uitstekende reputatie, passen strategisch goed bij CMS nu wij onze positie op belangrijke Europese markten versterken en verdergaan op onze weg om ons daadwerkelijk wereldwijd als advocatenkantoor te positioneren.”

Matthias Lichtblau, CMS Executive Director:Onze cliënten zien Noorwegen als een belangrijke kans, aangezien het een zeer succesvolle, exportgerichte economie is, met een sterkere nadruk op hernieuwbare energie en duurzamere handel. Veel CMS-cliënten zijn al actief in de regio, dus het is voor ons een natuurlijke stap om daar aanwezig te zijn. Ook zullen cliënten in Noorwegen nu volledige toegang hebben tot CMS, een van de grootste wereldwijde juridische netwerken.”

Noorse ondernemingen vragen steeds vaker advies over grensoverschrijdende zaken. Dankzij deze uitbreiding kan CMS aanwezig zijn op de Noorse markt, terwijl Kluge verder kan groeien en voordeel kan halen uit het internationale netwerk en wereldwijde cliëntenbestand van CMS. Bjørnar Alterskjær, Managing Partner bij Kluge: “Onze cliënten verwachten steeds vaker dat wij naadloos juridisch advies kunnen verstrekken over grensoverschrijdende aangelegenheden. Door toe te treden tot CMS zullen wij deel gaan uitmaken van een unieke samenwerkingsstructuur en efficiënt gebruik kunnen maken van een grote pool van hooggespecialiseerde middelen over de hele wereld.”

Nieuwe technologie zal een enorme invloed hebben op de wijze waarop in de toekomst juridische diensten zullen worden verstrekt. Door toe te treden tot een groot wereldwijd advocatenkantoor zoals CMS kan Kluge investeren in en gebruikmaken van de beste beschikbare juridische technologie ten behoeve van haar cliënten.

De strategie van CMS is om een sterk Scandinavisch platform te ontwikkelen. Samen met Kluge zal CMS, vanaf haar eerste vestiging in Noorwegen, zakelijke mogelijkheden ontwikkelen in deze sterk groeiende vanuit een holistische aanpak.
Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven