CMS heeft kantoor in Hong Kong

Delen:

Beeld bij CMS Hong KongAdvocatenkantoor CMS heeft een kantoor geopend in Hong Kong. Na jaren van voorbereidingen heeft de Law Society van Hong Kong goedkeuring verleend. Het kantoor kan in september 2016 zijn deuren openen.

CMS ziet overal in Zuidoost-Azië grote mogelijkheden voor de toekomst, zegt Hubertus Kolster, Managing Partner bij CMS Germany. Door het succes van de kantoren in Shanghai en Peking en van juridische diensten in de regio heeft CMS alle reden om optimistisch te zijn, zegt Kolster. “Hong Kong zelf, China in het bijzonder en natuurlijk de hele Aziatisch-Pacifische regio, hebben ongelooflijk dynamische economieën en zijn erg in trek bij internationale investeerders.”

CMS adviseert al jaren in een aantal andere landen over de investeringen in China. Veel van de sterkste Chinese bedrijven met veelbelovende internationale groeiplannen zijn gevestigd in Hong Kong en de naastgelegen provincie Guangdong.

Het kantoor in Hong Kong zal zich in beginsel focussen op dispute resolution en fusies & overnames. Hong Kong is al lange tijd een van de belangrijkste internationale arbitrage-locaties en trekt cliënten uit de gehele wereld aan die Hong Kong als ‘dispute resolution’-basis gebruiken. De regio staat bekend als een neutrale, onafhankelijke en betrouwbare locatie met een stabiel juridisch systeem. Daarom worden daar vooral geschillen opgelost waarbij China betrokken is. Het is dus een logische stap voor CMS om juist in Hong Kong neer te strijken, zegt Nicolas Wiegand, partner in de CMS International Arbitration Group.

De diensten die door CMS’ kantoor in Hong Kong worden aangeboden zullen geleidelijk worden uitgebreid. CMS heeft bijvoorbeeld plannen om er een Banking & Finance-praktijk op te starten in 2017.

Het nieuwe kantoor van CMS bevindt zich op een A-locatie in het Central District van Hong Kong Island. Naast Nicolas Wiegand zal het lokale CMS-team bestaan uit andere Duitse, Chinese en Russische advocaten. Het team spreekt Mandarijn en Engels, en heeft ook Duitse, Franse, Russische en Noorse sprekers in huis.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven