Conor Tyrrell (DVDW) over The Experience Game

Student-stagiair van de week is Conor Tyrrell. Conor liep stage bij DVDW. Een belangrijk leerpunt was “dat het goed is om te vragen wanneer iets af moet zijn, om zo de prioriteit te kunnen geven aan bepaalde opdrachten.”

Delen:

Conor Tyrell

Waarom heb je gekozen om een studentstage te lopen bij DVDW?
In februari heb ik deelgenomen aan ‘The Experience Game’ bij DVDW op kantoor in Rotterdam. Dit was een leuke en interactieve dag met een lunch, business case en afsluitende borrel. Tijdens deze dag had ik meteen door dat het een leuke plek zou zijn om stage te lopen. Ik voelde meteen dat de sfeer goed was. Daarom heb ik de dag erna meteen gesolliciteerd!

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Omdat ik nog niet eerder een stage had gelopen, wist ik niet precies wat ik kon verwachten. Daarom was mijn verwachting dat ik veel zou leren over hoe de advocatuur eruitziet. Verder was mijn verwachting dat DVDW een kantoor is waar hard wordt gewerkt, maar waar ook ruimte is voor gezelligheid. Deze verwachtingen zijn zeker uitgekomen. 

En wat deed je dan zoal tijdens deze stage?
Ik liep stage bij de sectie ondernemingsrecht / fusies en overnames. Hier heb ik heel veel verschillende dingen gedaan en hier heb ik dan ook veel van kunnen leren. Zo heb ik meegekeken op contracten, jurisprudentieonderzoeken gedaan, processtukken opgesteld en ben ik naar zittingen geweest.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Op een gegeven moment kwamen er veel kantoorgenoten naar mij toe met de vraag of ik iets voor ze zou kunnen uitzoeken of opstellen. Dat maakte dat ik soms iets te veel dingen tegelijk aan het doen was. Hier heb ik van geleerd dat het goed is om te vragen wanneer iets af moet zijn, om zo de prioriteit te kunnen geven aan bepaalde opdrachten. 

Wat was je leukste ervaring?
In de tweede week van mijn stage ben ik meegegaan naar een zitting bij de Ondernemingskamer bij het Gerechtshof Amsterdam. Het was enorm interessant om te zien hoe zo’n zitting verloopt, omdat dat best wel verschilt van een ‘normale’ zitting. Verder vond ik elke dag op kantoor bij DVDW erg leuk omdat iedereen altijd heel vriendelijk was en ik altijd bij iemand naar binnen kon lopen.

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
The 7 Habits of Highly Effective People van Stephen Covey.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Absoluut! Dit was mijn eerste stage, dus ik wilde in eerste instantie kijken of de advocatuur wat voor mij zou zijn. Na een paar dagen stage gelopen te hebben, wist ik eigenlijk al dat het wat voor mij zou zijn. Ik heb bij de sectie ondernemingsrecht en fusies en overnames stage gelopen, waardoor ik nu in het bijzonder fusies en overnames enorm interessant vind. 

En tot slot: Als je een paar dagen in quarantaine zou moeten gaan, met wie zou je dan ‘opgesloten’ willen zitten?
Barack Obama, omdat ik denk dat hij een goede gesprekspartner zou zijn en dat ik veel van hem zou kunnen leren.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Lees meer over:

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven