Dealmaker van de week: Bas Vletter (Loyens & Loeff)

Delen:

Bas-VletterDealmaker van de week is Bas Vletter, die het Amerikaanse Capital One bijstond in de overname van ING Direct USA, een Amerikaanse dochteronderneming van ING voor omgerekend 6,3 miljard euro.

Bas Vletter, dealmaker voor Loyens & Loeff: “Een uitermate boeiend proces. De verkoop van ING Direct was mede het gevolg van een beslissing van de Europese Commissie. Omdat er ook nog een procedure loopt tussen de Europese Commissie en ING, moest het regulatoire traject zorgvuldig in kaart worden gebracht. Maar vooral de garanties die de Nederlandse Staat aan ING Direct had verstrekt, betekenden een bijzondere component in de deal. De deal heeft immers geen precedent. Onder meer de dekking van de Nederlandse Staat moest secuur worden bekeken en goed worden uitonderhandeld door de Nederlandse Staat, ING en Capital One. Uiteindelijk is het garantievraagstuk voor alle betrokken partijen goed opgelost. Overigens maakt de Nederlandse Staat, voor zover ik dat kan beoordelen, een goed rendement op de steun die hij aan ING heeft verleend. Al met al een juridisch complex project. Het feit dat er sprake was van meerdere geïnteresseerden in het ING-onderdeel, bracht eveneens enige tijdsdruk met zich mee; toch is alles uitvoerig onderzocht. In een situatie met meerdere bieders of geïnteresseerden, ga je altijd uit van je eigen kracht en zorg je voor een reëel en goed bod, dat zal kunnen voldoen aan de verwachtingen van de verkoper. Capital One is een sterke Amerikaanse speler met mooie toekomstplannen. Zij is bijvoorbeeld nu alweer actief op de Amerikaanse markt met andere acquisities. De deal moet overigens nog goedgekeurd worden door alle relevante autoriteiten in de Verenigde Staten.”

Adviseurs Capital One: Loyens & Loeff (Bas Vletter, Willem Booysen, Joris van der Kolk, Lucas Cammelbeeck, Malu Dijkstra, Vincent Vroom, Marc Custers), Wachtell, Lipton, Rosen & Katz (Matthew Guest), Mayer Brown (Frederick Thomas)

Adviseurs ING: NautaDutilh (Arjan Scheltema, Michaëla Ulrici, Erik Vermeulen, Chantal de Waal, Anna Zwalve), ING inhouse (Leo Greve, Jan Peter Kooiman, Monte Hoekstra), Sullivan & Cromwell (Mark Menting, Brian Hamilton), Dechert (Thomas Vartanian, Robert Ledig, Ian Hartmann, Claude Tusk)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven