Dealmaker van de week: Bas Vletter (Loyens & Loeff)

Delen:

Bas VletterDealmaker van de week is Bas Vletter, die de Canadese koper Wittington Investments adviseerde bij de overname van de Bijenkorf. De verkopende partij is Maxeda. Wittington Investments heeft onder meer het Britse warenhuis Selfridges Group en de Ierse keten Brown Thomas in zijn bezit.

Bas Vletter: “De deal was een strak georganiseerd veilingproces met alle bijbehorende kenmerken: een competitieve aanpak, korte doorlooptijd, beschikbaarheid van vendor due diligence rapporten, een goed ingerichte data-room en een koop/verkoopovereenkomst die verwacht kan worden bij een dergelijk proces. Wittington is een strategische koper onder meer eigenaar van de prestigiueze warenhuisketen Selfridges in het Verenigd Koninkrijk. Anders dan een typische Private Equity partij die een aangekochte onderneming of asset in principe voor slechts een beperkte tijd in bezit houdt en vervolgens weer van de hand doet, zal de Bijenkorf voor Wittington als uitgangspunt een lange termijn investering zijn. Wittington opereert in andere landen met groot succes aan de top van de markt en als ik de kranten mag geloven ligt het dus voor de hand dat zij een vergelijkbare strategie ten aanzien van de Bijenkorf zullen voeren. Verder was het erg prettig dat er sprake was van twee goed op elkaar ingespeelde teams, omdat dezelfde juridische adviseurs, Clifford Chance en Loyens & Loeff, binnen zeer kort tijdsbestek opnieuw tegenover elkaar zaten. Dat was eerder het geval bij V&D en vervolgens bij de Bijenkorf. De onderhandelingen werden professioneel en in een positieve, constructieve sfeer gevoerd. Tijdens de deal heb ik overigens geen tijd gehad om naar de Bijenkorf te gaan, maar met de feestdagen in het vooruitzicht ligt een bezoek voor de hand.”

Adviseurs Wittington Investments: Loyens & Loeff (Bas Vletter, Freek Jonkhart, Marc Klerks en Janneke Kluver)

Adviseurs Maxeda: Clifford Chance (Gregory Crookes, Floor van der Steenstraten, Wieteke van de Kamp)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven