Dealmaker van de week: Casper Banz (Baker & McKenzie)

Delen:

Dealmaker van de week is Casper Banz (Baker & McKenzie), betrokken bij een ‘puzzeldeal’:
Keesing Media, uitgever van puzzelboekjes, neemt branchegenoot Sanders Puzzelmedia over. Het is voor Keesing, dat eerder onderdeel was van Telegraaf Media Groep, de tweede overname in korte tijd: in september vorig jaar werd al Eye to Eye Puzzles ingelijfd.

Casper Banz, dealmaker voor Baker & McKenzie: “Ergon, de meerderheidsaandeelhouder van Keesing die als koper van Kiekis Hieris optrad, is een vaste klant van Baker McKenzie. Bij deals rond familiebedrijven speelt vaak terecht en begrijpelijk wat meer historie en emotie: het gaat meestal om het afscheid nemen van een levenswerk. En dat kan pijn doen, hoe verstandig de deal zakelijk en rationeel gezien ook moge zijn. Tijdens de closing van de deal hebben we last gehad van een langdurige hack bij ABN AMRO. Toch is alles uiteindelijk goed afgerond en hebben we goed samengewerkt met de adviseurs van de wederpartij, waaronder Sijbolt van Solkema, die ik nog uit mijn studietijd in Leiden ken.”

Adviseurs Keesing Media Group BV, Ergon Capital Partners III SA: Baker & McKenzie (Casper Banz, Joost Polman, Frederik Eveleens Maarse, Adinda Karperien, Dominique Maes, Davinia Martens, Steve Nuyts)

Adviseurs Kiekis H BV: Visser & Van Solkema Advocaten (Sijbolt van Solkema)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven