Dealmaker van de week: Florestan van ’t Hek (Jonkman Kloppenburg Advocaten)

Delen:

Florestan van ’t HekDealmaker van de week is Florestan van ’t Hek (Jonkman Kloppenburg Advocaten), die AM-Pharma uit Bunnik bijstond in de verkoop van een belang in het pharmabedrijf. De Amerikaanse pharmareus Pfizer neemt voor $ 87,5 miljoen een minderheidsbelang over in AM-Pharma, dat werkt aan een medicijn tegen acuut nierfalen. Mogelijk zal Pfizer het bedrijf later geheel inluiden voor een bedrag van ca. € 500 miljoen.

Florestan van ‘t Hek, dealmaker voor Jonkman Kloppenburg Advocaten: “Tijdens een van de financieringsrondes kwamen Dennis de Breij en ik namens De Breij Evers Boon als advocaat van de Lead Investor in contact met AM-Pharma. Na deze ronde is De Breij Evers Boon als huisadvocaat aan de vennootschap verbonden gebleven. Toen ik mij als partner aansloot bij Jonkman Kloppenburg Advocaten, kon ik AM-Pharma als cliënt mee nemen. Het management team van vennootschap en haar groep aandeelhouders heeft in die jaren een bijzondere en goede dynamiek ontwikkeld, die dus ook nog eens succesvol blijkt. Het is altijd een uitdaging om een transactie te begeleiden waarbij het Europese en het Amerikaanse rechtssysteem elkaar tegenkomen, zoals bij deze deal. Mede dankzij de betrokkenheid van de advocaten van de verkopende aandeelhouders en van de koper konden op een praktische manier snel de verschillen worden overbrugd. De closing is voor mij altijd het meest bijzondere moment. Zo saai als dat moment voor derden of niet-juristen soms mag lijken, zo veel komt er samen. Maanden en maanden van hard werken, weinig slapen, veel praten en stevig onderhandelen. Binnen enkele minuten is dat dan opeens bezegeld. En voor AM-Pharma is die closing natuurlijk bijzonder, omdat de deal hopelijk het begin is van het laatste stuk van een lange weg die leidt van een ontdekking in een laboratorium van de Rijksuniversiteit Groningen naar de behandeling van ernstig zieke patiënten. Je merkt duidelijk dat Pharma ‘hot’ is de laatste tijd, maar er worden dan ook mooie resultaten geboekt, die dat succes rechtvaardigen. Als die successen kunnen worden herhaald, zullen er altijd partijen geïnteresseerd zijn in een overname of een beursnotering. Waar die partijen vandaan komen, is niet van belang. De grootste gevestigde spelers zijn op dit moment Amerikaans, maar in het verleden behaalde resultaten…”

Adviseurs Pfizer: De Brauw Blackstone Westbroek (Pierre Nijnens, Ernst Sandelowsky, Jorine ten Wolde, Jean Schoonbrood, Angela van Breda, Wiebe Dijkstra,Tristan Peters), Ropes & Gray

Adviseurs AM-Pharma: Jonkman Kloppenburg Advocaten (Florestan van ’t Hek, Lysanne Best)

Adviseurs verkopende aandeelhouders: Dechert LLP (Jonathan Schur), Clifford Chance (Herke van Hulst)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven