Dealmaker van de week: François Koppenol (AKD)

Delen:

François KoppenolDealmaker van de week is François Koppenol (AKD), als advsiseur van INKEF Capital betrokken bij de investering in ViCentra. Life Sciences Partners (LSP), investeerder in de healthcare-sector, heeft via een zgn. Series B ronde samen met bestaande investeerder INKEF Capital 10 miljoen euro geïnvesteerd in ViCentra, een private Nederlandse onderneming die het Kaleido insulinepomp-systeem voor diabetespatiënten commercialiseert. Anne Portwich en Jörg Neermann, partners bij LSP, worden lid van ViCentra’s supervisory board.

François Koppenol, dealmaker voor AKD: “De investering is een Series B. Dat is altijd interessant, want het betekent dat bestaande investeerders en nieuwe investeerders bij elkaar worden gebracht. Wij adviseerden INKEF als zittende en mee-investerende aandeelhouder en hebben de notariële uitvoering van de transactie verzorgd. Wij adviseren veel in de healthcare en life science en ik merk dat kennis van de markt en begrip van het product van de onderneming bijdraagt aan een soepel verloop van de transactie. Nederland had traditioneel gezien minder venture capital fondsen, maar dat is wel veranderd. Daarmee zie je ook toegenomen interesse om in start ups te kunnen investeren. Het vinden van de parels is onderdeel van de expertise van de VCs en ik zie zeker mooie returns voorbijkomen.”

Adviseurs Life Sciences Partners: West Advocaten (Eveline Mutsaers)

Adviseurs ViCentra BV: De Breij Evers Boon (Joris Boon, Wytse Huidekoper, Pieter Spuijbroek)

Adviseurs INKEF Capital: AKD (François Koppenol, Remco Bosveld, Edith Hendriks, Natalja van Hofwegen)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven