Dealmaker van de week: Heleen Kersten (Stibbe)

Delen:

Heleen KerstenDealmaker van de week is Heleen Kersten (Stibbe), die het Zwitserse bedrijf Sonova bijstond in de overname van gehoorapparatenwinkelketen AudioNova International (één van de grootste in Europa) van investeerder HAL . Het transactiebedrag is €830 mln.

Heleen Kersten, dealmaker voor Stibbe: “De uitdaging van deze deal was dat er veel interesse was van zowel financiële als strategische partijen in de overgenomen groep en dat de deal onder grote tijdsdruk uit onderhandeld moest worden. Voor onze cliënt was het in dit competitieve proces van belang in zeer korte tijd een aantrekkelijk bod in te dienen, om de verkopers onder druk te zetten en alleen met Sonova verder te onderhandelen. Niet alleen de geboden prijs was daarbij relevant, maar ook maximale dealzekerheid voor de verkopers. We zien veel M&A activiteit in de TMT sector. Bedrijven zoals AudioNova zijn ook heel interessant vanwege het bovenliggende thema van de vergrijzing. Vandaar de grote interesse in de groep, ook van financiële investeerders.  Onze verwachting voor de rest van 2016 is dat de volume in M&A activiteit zich doorzet. Wellicht minder deals met een hoge dealwaarde maar we denken dat de ingezette trend qua aantal deals zich voortzet in de rest van 2016.  Wij waren bij deze deal de deal-captain en werkten nauw samen met het kantoor Fieldfisher in Duitsland, een bevriend kantoor, die het due diligence proces en de mededingingsrechtelijke meldingen in de verschillende jurisdicties coördineerde.”

Adviseurs Sonova Holding AG: Stibbe (Heleen Kersten, Maarten de Bruin, Meltem Koning-Güngörmez, Chaggai Kon, Maarten Tuurenhout, Tess Hendriks, Pieter Swagemakers, Cees Graafland), Fieldfisher, Credit Suisse, Homburger, EY

Adviseurs HAL Investments BV: De Brauw Blackstone Westbroek (Klaas de Vries, Lennard Keijzer, Willemijne Adank, Rick van ’t Wout, Menno Ploeg), ABN AMRO (Dennis van Zijl, Onno Groeneveld, Joost-Jan van Halder, Laura de Nys, Pieter de Jonge, Emmanuel Lutaud), KPMG

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven