Dealmaker van de week: Hendrik Jan Schimmel (Rutgers & Posch)

Delen:

Hendrik Jan SchimmelDealmaker van de week is Hendrik Jan Schimmel (Rutgers & Posch), die met kantoorgenoot Lennaert Posch uniQure adviseerde rond de beursgang en notering aan de NASDAQ. UniQure, een biotechonderneming actief op het gebied van gentherapie, heeft bij de beursgang 5,4 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven, waarmee een bedrag van 91,8 miljoen dollar is opgehaald. UniQure heeft het eerste en enige gentherapieproduct ontwikkeld dat is goedgekeurd in de Europese Unie.

Hendrik Jan Schimmel, dealmaker voor Rutgers & Posch: “Het was voor ons als nieuw kantoor een grote eer om uniQure bij te mogen staan bij haar beursgang en notering aan NASDAQ. De dynamiek die een beursgang met zich meebrengt is altijd weer mooi om mee te maken, maar was ook een zware belasting voor een snelgroeiend biotechbedrijf als uniQure. Het was indrukwekkend om te zien hoe het management, naast de dagelijkse gang van zaken, tijd wist vrij te maken voor tijdrovende bezigheden als het opstellen van het prospectus, roadshows en het aanpassen van de organisatiestructuur. Het kantoor WilmerHale heeft de Amerikaansrechtelijke aspecten van de beursgang voor zijn rekening genomen. Onze inbreng bestond onder meer uit het opstellen van de Nederlandsrechtelijke passages in het prospectus, het optuigen van de juiste organisatiestructuur en het implementeren van toepasselijk Amerikaanse en Nederlandse regelgeving, die op een aantal punten overlappen. Zo is bijvoorbeeld naast de toepasselijke Amerikaanse (beurs)regelgeving natuurlijk ook Boek 2 BW en de Nederlandse corporate governance code van toepassing. Verder is de vennootschap omgezet van een B.V. in een N.V. en is het aandelenkapitaal aangepast waarbij de aandelen zijn geherclassificeerd en geconsolideerd. Dat is gebeurd met hulp van Bart Kraak van Holdinga Matthijssen Kraak notarissen, via wie ook ons contact met uniQure is ontstaan. Vervolgens heeft uniQure ons gevraagd om deel te nemen aan een pitch-proces, waarna wij dit mandaat hebben gekregen. Ons kantoor was toen nog maar net begonnen, dus dit bezorgde ons team een vliegende start. We zijn uniQure dan ook zeer dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen.  De zakenbanken die bij deze beursgang waren betrokken werden bijgestaan door NautaDutilh en Covington & Burling. De samenwerking met deze partijen verliep zeer soepel. Op dit moment is het beursklimaat in de VS positief voor biotechbedrijven, mede door de belangstelling en expertise van een grote groep Amerikaanse beleggers. Er zijn daarom tientallen biotechbedrijven die bezig zijn met de voorbereiding van een beursgang aan NASDAQ. Daar zitten ongetwijfeld ook Nederlandse bedrijven tussen. Wij zijn natuurlijk graag weer van de partij!”

Adviseurs uniQure NV: Rutgers & Posch (Hendrik Jan Schimmel, Lennaert Posch, Matthijs van den Broek, Franci van Helvoirt, Miranda Gossen), WilmerHale (Timothy Corbet, Bree Peterson), Holdinga Matthijssen Kraak Notarissen (Bart Kraak), Van CampenLiem

Adviseurs Jefferies, Leerink Partners en Piper Jaffray & Co: NautaDutilh (Petra Zijp, Jochem Polderman), Covington & Burling (Eric Blanchard, Brian Rosenzweig, Lilit Kazangyan)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven