Dealmaker van de week: Jacques Kröner (Houthoff Buruma)

Delen:

Jacques KrönerDealmaker van de week is Jacques Kröner (Houthoff Buruma) die Petrogas E&P adviseerde bij de aankoop van de olie- en gas exploratie- en winningactiviteiten in de Noordzee van Chevron. Met de transactie heeft Petrogas E&P haar eerste activiteiten in Europa ontplooid.

Jacques Kröner, dealmaker voor Houthoff Buruma: “Het lijkt onderdeel van de strategie van grotere olie en gas spelers te zijn om zich terug te trekken uit velden op leeftijd. De schaal wordt te klein; liever leggen zij zich toe op grote winstgevende projecten, waarvoor de hoogwaardige technologie nodig is die zij in huis hebben en waarmee ze het onderscheid kunnen maken. Onlangs verscheen in de media het gerucht dat ook Shell de Noordzee wil verlaten, alsmede het Engelse Tullow Oil en Taqa uit Abu Dhabi. Petrogas E&P ziet het juist als een uitdaging om aan de slag te gaan met velden op leeftijd. De laatste tien jaar is Petrogas consistent gegroeid in reserves, productie en operaties. Door deze deal groeit de productie van 32.000 naar 40.000 olievaten per dag. Mijns inziens is de interesse voor dit soort assets aanzienlijk. Zowel strategische kopers en private equity tonen interesse. Olie en gas winning is een specialistische bezigheid. Geïnteresseerde partijen moeten dus gedegen onderzoek doen naar het speelveld waarin zij zich willen begeven.”

Adviseurs Petrogas International E&P Coöperatief U.A.: Houthoff Buruma (Jacques Kröner Maarten Blom, Marc van Beuge)

Adviseurs Chevron Exploration and Production Netherlands BV: Linklaters (Amsterdam: Jan Willem de Boer, Bart Jan Kuck, Martijn van Broeckhuijsen, Olaf Kroon, Anouk Oosterom, Joost Rompen, Vincent Gerlach, Gijs Smit, Joost Dantuma, Laurens Prins, Maaike Kamps, Boudewijn Niels, Jordi Wals, Pabe Suurd, Anthonie Nederlof, Jaap Geleijns, Esther van der Plaat, Paul Kreijger, Maikel van Wissen)

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven