Dealmaker van de week: Jheroen Muste (Wolters Kluwer)

Delen:

Jheroen MusteDealmaker van de week is Jheroen Muste, Senior Vice President & Head of Mergers & Acquisitions bij Wolters Kluwer die betrokken was bij de overname van Twinfield. De online boekhouddiensten van Twinfield zijn overgenomen door Wolters Kluwer Tax & Accounting. Het elf jaar oude Twinfield wordt gebruikt voor 80.000 administraties en heeft 40.000 abonnees in 22 landen. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Nederland, Engeland en Scandinavië.

Jheroen Muste, Senior Vice President & Head of M&A Wolters Kluwer: “Het business model van Twinfield was voor Wolters Kluwer interessant aangezien dit gebaseerd is op nieuwe technologie (“SaaS”) en innovatie, wat in een sterke groei resulteert. Daarom was het van belang het bedrijf goed te begrijpen en de oprichter / management goed te leren kennen om tot een goede transactie te komen. Daar hebben we veel tijd en moeite in geïnvesteerd; de deal zelf was technisch gezien verder niet complex. Gedurende het gehele proces was er een goede verstandshouding met alle partijen die betrokken waren en zoals al aangegeven, het was belangrijk voor allen om elkaar goed te leren kennen. We zijn het management van Twinfield erkentelijk voor hun steun richting Wolters Kluwer om de transactie mogelijk te maken. Dit heeft zeer bijgedragen aan succes van de transactie en de aanstaande samenwerking. Door de integratie van Twinfield in het portfolio van Wolters Kluwer kunnen wij onze accounting en belasting professionals niet alleen in Nederland maar ook internationaal een veel breder en interessanter pakket van software producten en oplossingen aan te bieden aan, en aan het midden-en kleinbedrijf in het algemeen, waarbij niet alleen Kluwer’s content, maar ook de efficiencies die Twinfield voor deze professionals genereert ten volle kunnen worden aangeboden en uitgebouwd. Twinfield heeft een sterke uitgangspositie in een sterk groeiend marktsegment, en is daarmee een uitstekende springplank naar verder versterking van het aanbod van onze produkten en diensten, zowel in Nederland als internationaal. Onder leiding van Henri Van Engelen, welke leiding geeft aan de Europese Tax & Accounting activiteiten van Wolters Kluwer, en Oscar Rouwendaal (die dit doet voor Nederland), en in samenwerking met André Kwakernaat en Bert van der Zwan van Twinfield kunnen we voortvarend aan de slag om de verdere expansie gestalte te geven mede vanwege de potentie die het Saas-model biedt.”

Adviseurs Wolters Kluwer: Allen & Overy (Jan Louis Burggraaf, Floris Pierik, Aleid de Savornin Lohman), PwC (Maarten van de Pol)

Adviseurs Twinfield: CMS Derks Star Busmann (Roman Tarlavski, Jacqueline Feld, Damia van Laarhoven, Paulus van den Bos)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven