Dealmaker van de week: Laura Overes

Delen:

Laura Overes

Dealmaker van de week is Laura Overes (De Breij Evers Boon), die betrokken was bij de overname van PeCt BV. Committed Capital en het management verkrijgen alle aandelen in het kapitaal van dit bedrijf, bekend van kadasterdata.nl, dat vastgoeddata aan consumenten en zakelijke klanten levert door het aggregeren en analyseren van publieke, betaalde en free data informatiebronnen.

Adviseur PeCt Holding BV: De Breij Evers Boon (Laura Overes, Simone Broekaart), JSA Tax Consultancy (Oscar Janssen)

Adviseurs target (PeCt BV), verkoper: Marktlink Fusies & Overnames (Tim Rikmenspoel, Tom Beltman, Niek Derks), BDO Accountants & Belastingadviseurs

Laura Overes, dealmaker voor De Breij Evers Boon: “Het meest bijzondere aan deze deal vond ik vooral het succes van de onderneming van Pect zelf. Hoewel big data al enkele jaren ‘hot and happening’ is en veel partijen zich daarmee bezig houden – zowel aan de exploitatie- als aan de advieskant – weet slechts een aantal organisaties big data succesvol in te zetten. Pect is daar sinds haar oprichting in 2008, de vroege dagen van big data, één van en dat vind ik een bijzondere prestatie. Ook bijzonder is de vliegende start van Committed Capital: op 14 oktober 2016 sloten zij de eerste ronde fundraising af en binnen anderhalve week later was de eerste deal voor het fonds al rond! De juridische uitdagingen vormden de transactiestructuur en daarmee de betrokkenheid van meerdere partijen met verschillende belangen. Daarnaast moesten we vormgeven aan de acquisitie zelf, het doorrollen van management, de financiering en de doorwerking van de achterliggende fondsstructuur. Het gaf een enorme voldoening om alle betrokken partijen uiteindelijk op één lijn te krijgen. Technische kennis met betrekking tot de specifieke dienst van Kadasterdata is zeker nodig om goed te kunnen adviseren bij een dergelijke deal, maar hier hoef je als adviseur het wiel natuurlijk niet opnieuw uit te vinden – die kennis zit vooral bij cliënt en target. Van belang voor een goede adviseur is om die kennis snel eigen te maken, vervolgens te beoordelen voor de juridische en commerciële relevantie en al dan niet te vertalen naar de transactiedocumentatie. De relatie tussen cliënte en ons kantoor gaat al een tijdje terug. Voor het eerdere fonds van cliënte, Soestdijk Capital, hebben wij de afgelopen jaren diverse transacties begeleid. Dat fonds was net als ons kantoor een jonge organisatie met een hoge professionele standaard en paste dus goed bij ons kantoor. In de loop der jaren hebben beide organisaties zich verder doorontwikkeld. Het is erg mooi om te zien dat de “fit” er nog steeds is, juist doordat we beiden niet hebben stil gezeten denk ik. Niet alleen bij Committed Capital is de eerste ronde fundraising boven verwachting afgesloten, ook bij diverse andere private equity cliënten/fondsen zien wij dat nog steeds enorm veel geld uit de markt wordt opgehaald. Het kan haast niet anders dan dat die gelden in 2017 tot een toename van activiteit leiden bij private equity kopers.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven