Dealmaker van de week: Lieke van der Velden (NautaDutilh)

Delen:

Lieke van der VeldenDealmaker van de week is Lieke van der Velden (NautaDutilh), die het Zweedse Handelsbanken adviseerde bij de overname van Optimix, de Nederlandse vermogensbeheerde. Optimix heeft circa 2 miljard euro onder beheer en zal onder de eigen naam actief blijven. Handelsbanken was al sterk actief in Nederland en heeft hier 23 kantoren.

Lieke van der Velden, dealmaker voor NautaDutilh: “Ons kantoor adviseert Handelsbanken al langere tijd op regulatory gebied en bij deze deal stonden we ze bij als M&A-advisor. Wat opvalt in deze transactie was de betrokkenheid van zowel de koper als de verkopers. Handelsbanken is een Zweedse bank met een sterke focus op klanttevredenheid en lange termijn klantrelaties en zag een goede fit met Optimix. De verkopers zijn het huidige management en de werknemers van Optimix die de aandelen grotendeels in 2012 hebben verkregen van Friesland Bank. Handelsbanken koopt de aandelen dus van de werknemers van de Optimix, wat resulteerde in intensieve betrokkenheid van de verkopers. Er lijkt een voorzichtige consolidatieslag te zijn ingezet in de vermogensbeheersector. Onze verwachting is dat deze door zal zetten.”

Adviseurs Svenska Handelsbanken AB (Mikael Sørensen): NautaDutilh (Lieke van der Velden, Sybren de Beurs, Olga Matiychuk, Elias Ram, Larissa Silverentand, Roderick Watson)

Adviseurs Optimix Vermogensbeheer NV (Michel Alofs): Greenberg Traurig (Wietse de Jong)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven