Dealmaker van de week: Mike Jansen (Baker & McKenzie)

Delen:

Mike JansenDealmaker van de week is Mike Jansen (Baker & McKenzie), die het Thaise CP Alle bijstond in de grootste Thaise overname ooit. Het Thaise CP Alle neemt voor 6,6 miljard dollar een meerderheidsbelang over in Siam Makro Plc, de exploitant van Makro winkels in Thailand en onderdeel van SHV Nederland BV.

Mike Jansen, dealmaker voor Baker & McKenzie: “CP Alle Plc is de lokale exploitant van 7-Eleven winkels in Thailand en een gewaardeerde cliënt van Baker & McKenzie Bangkok. De vennootschap is in handen van Dhanin Chearavanont, de rijkste man van Thailand. Door de acquisitie van Siam Makro hoopt CP Alle nieuwe klanten in het midden- en kleinbedrijf te bereiken. Met een waarde van ongeveer USD 6,6 miljard betreft dit de grootste overname ooit in de geschiedenis van Thailand. Door haar omvang en internationale karakter kreeg de deal veel media-aandacht. Baker & McKenzie heeft CP Alle bijgestaan gedurende het gehele proces, waaronder de aankoop, de financiering en advisering in het aanbestedingsproces. De transactie werd voornamelijk beheerst door Thais en Engels recht. Echter, nu de verkoper een Nederlandse partij betrof, waren wij bij de deal betrokken om te adviseren over de Nederlandse vennootschapsrechtelijke, notariële en intellectuele eigendomsrechtelijke aspecten van de transactie. Het deal team was dientengevolge samengesteld uit partners en medewerkers van de kantoren Amsterdam, Bangkok en Singapore.”

Adviseurs CP Alle Plc: Baker & McKenzie (Mike Jansen,  Kim Tan, Reinout Bautz, Niels Verweij, Benjamin van Kessel)

Adviseurs SHV: Clifford Chance (Amsterdam: Jeroen Koster, Mark Loefs, Bangkok: Andrew Matthews, Jack Wibuloutai)    

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven