Dealmaker van de week: Onno Boerstra (Van Doorne)

Delen:

Onno BoerstraDealmaker van de week is Onno Boerstra, die de aandeelhouders van United Dutch Breweries bijstond in de overname door investeerder Egeria. United Dutch Breweries UDB is een Nederlandse bierleverancier die door Nimbus in 2008 is verzelfstandigd vanuit het bierconcern Anheuser-Busch InBev. UDB verhandelt een breed scala aan biermerken (w.o. Oranjeboom en Breda Bier) in meer dan 90 landen wereldwijd.

Adviseurs Egeria: Houthoff Buruma (Casper Banz, Mo Almarini)

Adviseurs verkopende aandeelhouders (Nimbus BV, ING Corporate Investment Participaties BV): Van Doorne (Onno Boerstra, Mariken van Esch), Squarefield

Onno Boerstra, dealmaker voor Van Doorne: “Ik adviseerde samen met Mariken van Esch de verkopers van UDB. Deze samenwerking kwam tot stand via Squarefield, de corporate finance adviseur die de transactie begeleidde. De deal kenmerkte zich door de prettige samenwerking tussen alle partijen. Het onderhandelingstraject verliep constructief en daardoor voorspoedig. De verkopers zijn er door de betrokkenheid van investeringsmaatschappij Nimbus en de uitstekende leiding van het management in korte tijd in geslaagd UDB te laten uitgroeien tot een succesvolle onderneming. Dat UDB bij Egeria in goede handen is gekomen, bleek afgelopen maandag tijdens het closing diner in Breda, waarbij een goed glas bier en een rondleiding door de brouwerij niet ontbraken.”

Casper BanzCasper Banz, dealmaker voor Houthoff Buruma: “Ondanks het feit dat UDB een volledig Nederlands bedrijf is, weet zij door haar geavanceerde logistieke organisatie een groot internationaal netwerk te beleveren. Dat levert vanuit een juridisch optiek de nodige multijurisdictionele uitdagingen op. Egeria wil UDB tot grote hoogte laten groeien. Meest bijzondere moment was de voorspoedige closing dankzij de prettige samenwerking tussen alle betrokken partijen. Of wij nog tijd hebben gehad om een biertje te nuttigen? Uiteraard, dat was het sluitstuk van ons due diligence onderzoek.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven