Dealmaker van de week: Paul Sleurink (De Brauw Blackstone Westbroek)

Delen:

Paul SleurinkDealmaker van de week is Paul Sleurink (De Brauw Blackstone Westbroek), die Vodafone bijstond in de op twee na grootste overname ooit. Vodafone verkoopt voor 99 miljard euro zijn belang in het Amerikaanse partnerschap met Verizon Wireless. Het belang van Vodafone werd via een Nederlandse dochtermaatschappij verkocht. 71% van de netto-opbrengst (64 miljard euro) is voor de aandeelhouders van Vodafone. Het telecombedrijf houdt daarmee een flinke oorlogskas beschikbaar.

Paul Sleurink, dealmaker voor De Brauw Blackstone Westbroek: “Deze deal heeft veel aandacht gekregen, alleen al door de cijfers. De bedragen zijn enorm, hetgeen betekent dat zelfs het geringste risico zeer gedetailleerd in kaart gebracht dient te worden. Daarnaast waren er een groot aantal jurisdicties bij betrokken en is elke zaak met een grote Amerikaanse component altijd extra gecompliceerd. Wij zijn bij deze deal betrokken door onze Best Friend Slaughter and May en hebben er een paar maanden aan gewerkt. De samenwerking met alle verschillende partijen verliep ronduit prima. Verizon werd in Nederland bijgestaan door het net geopende Amsterdamse kantoor van Jones Day, waar efficient mee is samengewerkt. Alle betrokken partijen zijn zeer geroutineerde M&A adviseurs en zoals altijd was de coöperatie met de mensen bij Slaughter and May, waar Roland Turnill verantwoordelijk was voor de corporate advisering en Steve Edge de fiscaliteit voor zijn rekening nam, voortreffelijk. In de pers wordt nu veel gesproken over een los te basten consolidatieslag in de telecom sector. Deze deal zou zo’n ontwikkeling wel in beweging kunnen zetten.”

Adviseurs Verizon: Jones Day (Marc Rijkaart van Cappellen, Lodewijk Berger, Laura Bienfait, Menno Geusens), Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, Macfarlanes LLP, Guggenheim Securities, JPMorgan, Morgan Stanley, Barclays Plc, Bank of America Merrill Lynch, Paul J. Taubman, Debevoise & Plimpton LLP

Adviseurs Vodafone: De Brauw Blackstone Westbroek (Paul Sleurink, Ingrid Mensing, Anja Mutsaers, Henk van Ravenhorst, Niels Geuze, Jean Schoonbrood, Birgit Snijder-Kuipers, Eva van den Berg, Agaath Kappert), Slaughter & May (Roland Turnill, Steve Edge), Simpson Thatcher, Goldman Sachs, UBS

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven