Dealmaker van de week: Peter Visser (De Metz Advocaten)

Delen:

Peter VisserDealmaker van de week is Peter Visser (De Metz Advocaten), adviseur van de Baarnse private equity investeerder Triacta die met privé investeerder Ludo Onnink een meerderheidsbelang heeft genomen in het Ermelose Vingino. Het target is een kinderkledingmerk dat sinds haar oprichting in 2001 is uitgegroeid tot een bedrijf met € 40 miljoen omzet in meerdere landen. Met de kapitaalinjectie hoopt het management van Vingino, dat blijft zitten, de internationale groei voort te zetten.

Peter Visser, dealmaker voor De Metz Advocaten: “Uitzonderlijk bij deze deal was de perfecte match tussen de betrokken partijen: de creativiteit en kennis van zaken van het Vingino team, de hands-on aanpak van investeerder Triacta en de internationale ervaring en kennis van Ludo Onnink in de fashion branche. Dit zorgde van meet af aan voor een gezamenlijke toekomstgerichtheid die het transactieproces zeer ten goede is gekomen. Het aardige van een transactie als deze ten opzichte van de recht-toe-recht-aan M&A of private equity deal is het joint-venture karakter, dat een heel andere (positievere) dynamiek met zich meebrengt dan wanneer verkoper en koper na de deal afscheid van elkaar nemen. Voor De Metz was het bovendien bijzonder dat wij Triacta en de koopholding juridisch hebben begeleid bij zowel de deal zelf als bij de aangetrokken bankfinanciering. Daarnaast moesten vanzelfsprekend afspraken worden vastgelegd tussen de aandeelhouders en met achterliggende investeerders. Kortom: wij hebben de deal letterlijk van alle kanten kunnen bekijken. Dat was uitdagend en inspirerend. Een mooie klus waarbij kennis van de mode-industrie niet strikt noodzakelijk was, maar het wel makkelijker maakte. Ons kantoor heeft meerdere cliënten in de internationale fashion en luxury branche en die ervaring is ons bijvoorbeeld in de due diligence zeker van pas gekomen. Wij werken voor Triacta sinds haar oprichting in 2010. Het contact is ontstaan doordat wij in 2009 de verkoop van Cycleon Reverse Logistics hebben begeleid, waarvan Triacta oprichter Gerben Willems toen directeur en aandeelhouder was. Triacta is het type private equity investeerder dat de pay- off ‘hands-on investors’ ook daadwerkelijk waarmaakt.”

Adviseurs Triacta: De Metz Advocaten (Peter Visser, Toine Wilms, Samira Kousedghi), Baker & McKenzie (Herman Huidink, Marnix Veldhuijzen, Koen Bos, Tia Groeneweg, Mark Bongard, Kim Tan, Wino van Veen, Birgitte Gerrissen, Cynthia de Witt Wijnen, Martje Kiers en Roger van de Berg), Deloitte (Rolf Visser, Pieter Beck, Karel Knoll, Jeroen Verstappen, Andre van IJperen, Sander Kralt)

Adviseur Ludo Onnink: Capital Consult (Kapé Breukelaar)

Adviseurs Ben Dekker & Marijke van Beek, oprichters Vingino: DijkstraVoermans (Ernst Ligthart, Marijke Sipkema-Ten Brink)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven