Dealmaker van de week: Pien van Veersen (OrangeClover)

Delen:

Pien van Veersen
Pien van Veersen

Dealmaker van de week is Pien van Veersen (OrangeClover), die ABN AMRO Participaties adviseerde rond de overname van PCI, de grootste onafhankelijke adviseur en leverancier op het gebied van documentoplossingen in Nederland. Die documentoplossingen omvatten print management (waaronder leasing van printers), documentmanagement en de verkoop van software, hardware en kantoorartikelen.

Pien van Veersen, dealmaker voor Orange Clover: “PCI maakt gebruik van een nieuw soort hybride financieringsstructuur, die zij C-Fund noemen. C-Fund is een fonds dat PCI voorziet van een financiering die het midden houdt tussen een traditionele lening en factoring en waarvoor de waarde van de lopende leasecontracten als onderpand dient. C-Fund wordt gefinancierd door NIBC en Delta Lloyd en sinds deze transactie is Rabobank daar bij gekomen. Bijzonder aan deze transactie was dat het eigenlijk twee transacties in één waren. ABN AMRO Participaties nam niet alleen een meerderheidsbelang in PCI, maar ook in NL-Fund, de beheerder van de C-Fund structuur. Daarnaast vormde die structuur, en daardoor de betrokkenheid van meerdere partijen, een leuke juridische en organisatorische uitdaging in de transactie. Het grootste gedeelte van de onderhandelingen vonden plaats tijdens de zomervakantie. Wij hadden toen geregeld conference calls waarbij vrijwel alle aanwezigen vanaf de verschillende vakantiebestemmingen inbelden. Regelmatig werden lokale weerberichten uitgewisseld. Het meest bijzondere moment was de closing. Toen kwam de talloze parallelle workstreams in deze deal samen en kon na een drie uur durende sessie de champagne open. Welverdiend voor alle betrokkenen, want aan alle kanten van de tafel is hard en constructief gewerkt om dat moment te bereiken. Sinds het einde van de zomer is er duidelijk meer activiteit bij private equity kopers. Er komen nu transacties op die nog dit kalenderjaar gedaan moeten worden – de M&A eindejaarsrally is in gang gezet.”

Adviseurs ABN AMRO Participaties: Orange Clover (Pien van Veersen, Machiel Galjaart, Irene Glasbergen, Yntze Heida)

Adviseurs Kamphuis Beheer BV: Lexence (Wouter Helder, Wouter Kok), KPMG Corporate Finance

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven