Dealmaker van de week: Reinout Slot (CMS)

Delen:

Reinout SlotDealmaker van de week is Reinout Slot (CMS), als adviseur van IHFA betrokken bij de oprichting van IFHA-II door negen investeerders. IHFA-II is een private equity fonds ter waarde van $ 99,4 miljoen dat zich toelegt op kleine en middelgrote investeringen in de private gezondheidszorg in sub-Sahara Afrika. De negen IFHA-II investeerders vertegenwoordigen een breed scala van publieke en private organisaties, waaronder multinationale ondernemingen, pensioenfondsen en financiële instellingen gericht op ontwikkelingssamenwerking. IFHA-II richt zich op ziekenhuizen en andere zorgverleners, evenals bedrijven die actief zijn in de ziekteverzekering en in de productie, groothandel en distributie van producten voor de gezondheidszorg.

Reinout Slot, dealmaker voor CMS: “Wij zien de laatste tijd een duidelijke toename van het fondsenwerk. Waar het de afgelopen jaren vaak werk betrof dat samenhing met de implementatie van de AIFMD (de Alternative Investment Fund Managers Directive) zien wij de laatste tijd een toenemend aantal nieuwe fondsen. Mogelijk ligt de crisis ook in dat opzicht achter ons. Op basis van de verzoeken die ons nu bereiken zou ik verwachten dat ook 2016 een goed jaar wordt voor fondsenwerk. Het is altijd leuk om mee te werken aan een fonds dat een tastbaar en concreet goed doel dient, het verbeteren van de toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg in Afrika. Het contact met de cliënt werd bij deze deal gelegd via een bijzondere weg. Wij publiceren binnen CMS regelmatig updates van een gids die de private placement regels voor fondsen in verschillende landen vergelijkt en een vergelijkbare gids over het paspoorten van een AIFMD-vergunning. De cliënt had die publicaties online gevonden en aan de hand daarvan de telefoon gepakt.  Een uitdaging was met name dat onder de investeerders multinationale ondernemingen, pensioenfondsen en financiële instellingen gericht op ontwikkelingssamenwerking zaten, die vaak zeer specifieke en soms tegenstrijdige eisen stellen aan de fondsdocumentatie en de rapportages. De investeerders komen uit een groot aantal verschillende landen. Binnen de EU zijn de verschillen tussen de aanbiedingsregels nu wel te overzien, maar er waren ook investeerders van buiten de EU en dan wordt het een heel ander spel. Dealcoördinatie was daarnaast essentieel, aangezien de grote pensioenfondsen en internationale instellingen zeer specifieke en soms tegenstrijdige eisen stellen aan de fondsdocumentatie en de rapportages.”

Adviseurs IHFA: CMS (Reinout Slot, Clair Wermers, Marlene Veenman, Martijn van der Bie, Pauline Toet, Herman Boersen, Gilbert Joskin, Jeroen van Dijk)

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven