Dealmaker van de week: Rob Hendriks (Simmons & Simmons)

Delen:

Rob HendriksDealmaker van de week is Rob Hendriks (Simmons & Simmons), die bierbrouwer Bavaria bijstond in de overname van een meerderheidsbelang in branchegenoot Palm Belgian Craft Brewers. Het verworven belang van 60% van de aandelen zal gefaseerd worden uitgebreid tot 100 % eigendom van Bavaria in 2021.

Adviseurs Bavaria NV: Simmons & Simmons (Rob Hendriks, Pieter van Uchelen, Sandra Voet, Valerie Sijberden, Marieke Driessen, France Wilmet, Camilla Molino, Michael Bulckaert), Quore Capital (Remco van der Pol, Chris Franken, Jochem Borst)

Rob Hendriks, dealmaker voor Simmons & Simmons: “Deze transactie is een belangrijke stap voor Bavaria in de uitvoering van haar uitgesproken groeistrategie in de Internationale biermarkt en meer in het bijzonder de markt voor speciaal bieren. Omdat dit een gefaseerde overname is van een met name Belgische onderneming vergde dat de nodige expertise en hebben we mede kunnen profiteren van de kennis van ons kantoor in Brussel. Het grensoverschrijdende karakter en het feit dat het een deal in fases was maakte het bijzonder. Bavaria is een langjarige relatie van ons kantoor. De transactie kwam tot stand in een zeer goede sfeer tussen de beide familie-ondernemingen, die elkaar al lang kennen. Wij waren niet alleen M&A Adviseur maar adviseerden ook over financiële aspecten: zo hielpen we Bavaria de benodigde funding door Nederlandse banken binnen te halen. Onze verwachting qua M&A in de tweede helft van het jaar? We verwachten onverminderde drukte in onze M&A praktijk.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven