Dealmaker van de week: Robert ten Have (Rutgers & Posch)

Delen:

Dealmaker van de week is Robert ten Have (Rutgers & Posch), die effectenbeurs Euronext bijstond in de aankoop van een 20% aandelenbelang in EuroCCP voor ca. 14 miljoen euro. EuroCCP is een dienstverlener (zgn. centrale tegenpartij) voor de afwikkeling van effectentransacties. Met de aankoop wil Euronext een nieuwe clearingservice lanceren.

Robert ten Have, dealmaker voor Rutgers & Posch: “Wij zijn sinds begin 2015 de vaste juridische adviseur van Euronext. Voor deze deal moesten er twee trajecten in elkaar gevlochten worden: enerzijds de afspraken over het nemen van het aandelenbelang en anderzijds de afspraken over de clearingdiensten die EuroCCP gaat verlenen, zodat Euronext haar klanten keuze kan bieden op het gebied van effectenclearing binnen de Eurozone. Dat laatste is een onderwerp waarover Euronext intern veel expertise heeft en dat traject is getrokken door Stephan Brounts, hoofd Legal & Regulations van Euronext in Amsterdam samen met Andrew Simpson, Head of Post Trade bij Euronext. Als advocaat moet je bij een deal als deze de business- en financiële rationale goed begrijpen om het allemaal op te kunnen schrijven. Dat vereist altijd weer een goede afstemming tussen de juridische, financiële en commerciële kant. Verder moet je ook goede kennis hebben van het beurzenlandschap, de betrokken spelers en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden, mede gedreven door wijzigingen in de regelgeving op Europees niveau. Of we een druk najaar verwachten? Er lopen altijd zaken door maar je hoort breed in de markt, van advocaten en bankiers, dat het op het overnamefront momenteel wel wat rustiger is. Onder andere door de Brexit en andere geopolitieke onrust. We hebben genoeg mogelijke en lopende zaken die ons zeker van de straat zullen houden maar we verwachten dus niet een heel druk laatste kwartaal.”

Adviseurs Euronext: Rutgers & Posch (Robert ten Have, Henriette van Overklift, Babette Waltman)

Adviseurs European Central Counterparty NV en verkopende aandeelhouders: Allen & Overy (Herald Jongen, Hugh Treharne,  Kayleigh Sanders)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven