Dealmaker van de week: Roel Fluit (Loyens & Loeff)

Delen:

Roel FluitDealmaker van de week is Roel Fluit (Loyens & Loeff), die de in Hong Kong gevestigde investeerder Baring Private Equity Asia bijstond in de overname van het Nederlandse trustbedrijf Orangefield. Het transactiebedrag is niet bekend gemaakt, maar verkoper AAC Capital houdt er naar verluidt rond de 300 miljoen euro. De koop van Orangefield is de tweede aankoop in deze sector door Baring; eerder werd Vistra Group overgenomen.

Roel Fluit, dealmaker voor Loyens & Loeff: “BPEA is een bestaande cliënt van ons kantoor Hong Kong. Dat ze daar positieve ervaringen met ons kantoor hebben, heeft het ertoe geleid dat wij samen met Weil optrokken bij deze overname. Doordat Orangefield in zeer veer verschillende jurisdicties actief is waren er ook meerdere adviseurs betrokken en moest er rekening worden gehouden met zowel meldingen als goedkeuringen van een scala aan regulatoire autoriteiten, dat was de grootste uitdaging bij deze deal. Ook de korte tijdslijnen en verschillende tijdszones maakten deze deal soms intensief. Ook waren er veel cross-border aspecten. Met name ons regulatoire team was druk doende met de transactie, bijvoorbeeld door de diverse ‘filings’ die per land moesten worden gedaan om de overname goedgekeurd te krijgen bij de betreffende financiële autoriteiten. Wij begeleidden de transactie in Nederland en Curacao / Aruba, zowel voor de overname van Orangefeld als de overname van Vistra. In de trustsector is veel activiteit: consolidatie, overnames en toetredingen van buitenlandse partijen gevolgd door exits. De dealactiviteit is op het moment sowieso hoog, er zit veel in de pijplijn over een brede ‘range’ van type transacties. Wij gaan een druk tweede half jaar tegemoet. De trustsector zelf is al enige tijd ‘in focus’ voor wat betreft M&A. Er is een duidelijke consolidatieslag gaande waarbij een steeds bredere geografische dekking van belang wordt gevonden. Dat is ook één van de redenen voor BPEA om Orangefield in te lijven, naast de acquisitie van Vistra die recentelijk is aangekondigd en waar ons kantoor ook voor BPEA optrad.”

Adviseurs Baring Private Equity Asia: Loyens & Loeff (Ewout Stumphius, Frank Leijdesdorff, Carola van den Bruinhorst, Martijn Schoonewille, Roel Fluit, Jan Willem Möller, Vilmar Feenstra, Wendy Pronk), Weil, Gotshal & Manges (Samantha McGonigle, Simon Saitowitz, Emma Robinson)

Adviseurs Management Orangefield: NautaDutilh (Joost den Engelsman, Lex Klapwijk, Fenna van Zanten, Marianne de Waard-Preller, Renate Punt, Larissa Silverentand, Sanne Schoone, Albert van der Kolk)

Adviseurs AAC Capital: De Brauw Blackstone Westbroek (Ton Schutte, Lennard Keijzer, Jan van Hövell tot Westerflier, Annelies van Doorn, Okke Suurenbroek, Mats Cornelisse, Maurits ter Haar, Kees Kraaiveld, Lisette van de Wouw-Scholz), ING (Maurits Duynstee, Willem Daris, Robert Ruiter, Wanda van Kampen, Boyd Rutten, Arnoud Kuik, Freek Scheerens)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven