Dealmaker van de week: Roman Tarlavski (CMS Derks Star Busmann)

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Roman TarlavskiDealmaker van de week is Roman Tarlavski, die het Canadese Colliers International bijstond in de overname van een 51% belang in de Amsterdamse Bedrijfsmakelaardij Boer Hartog Hooft en de fusie van beide bedrijfsactiviteiten. Colliers is in grootte de tweede bedrijfsmakelaar ter wereld met meer dan 15.000 medewerkers die vanuit 480 kantoren in 61 landen opereren met een jaaromzet van bijna 2 miljard dollar. Met de deal komt er na 117 jaar een eind aan de zelfstandige status van bedrijfsmakelaardij Boer Hartog Hooft.

Roman Tarlavski: “Het betrof een vrij complexe joint venture waarbij FirstService Corporation, het moederbedrijf van Colliers, een kleine meerderheid van de aandelen in Boer Hartog Hooft heeft verkregen. Boer Hartog Hooft is weliswaar een besloten vennootschap maar heeft de structuur van een maatschap waarbij de afzonderlijke maten een belangrijk onderdeel van de onderneming vormen. De uitdaging lag hem in het zoveel mogelijk handhaven van dit element in de nieuwe structuur. Het gehele proces verliep uitermate plezierig, waarbij alle betrokkenen het belang van de transactie onderschreven en zeer constructief naar een closing hebben toegewerkt. Wij hebben First Service voor het eerst bijgestaan bij een acquisitie in 2008; sindsdien hebben wij diverse projecten voor hen begeleid. Het betreft een interessante sector, waar de ouderwetse zakelijke makelaardij zijn langste tijd heeft gehad. Door de toenemende internationalisering van de vastgoedbranche moeten de dienstverleners wel volgen. Consultants die dat niet doen, zullen grote internationale opdrachten mislopen. Ook de aard van de werkzaamheden zal veranderen: de ‘hardcore’ makelaardij zal terrein verliezen waarbij er steeds meer nadruk zal komen op consultancy, taxatie en het doen van waarderingen.”

Adviseurs Colliers International: CMS Derks Star Busmann (Roman Tarlavski, Martijn van der Bie, Damia van Laarhoven, Jan Willem Huizink, Aysegul Avci)

Adviseurs Boer Hartog Hooft: Damen Bedrijfsadvocatuur (Joost Damen), PhiDelphi Corporate Finance (Joris Heerkens)

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top