Dealmaker van de week: Rudolph Snethlage (KienhuisHoving)

Delen:

Rudolph SnethlageDealmaker van de week is Rudolph Snethlage, die als adviseur optrad voor Coopers Investors bij de overname van Ferm. Ferm is een internationale handelsonderneming in doe-het-zelf gereedschappen met een thuisbasis op industrieterrein Hessenpoort in Zwolle en een dochteronderneming in Shanghai. Ferm is internationaal één van de grootste handelshuizen in “power tools” en levert gereedschappen onder de sterke merknaam Ferm met een uniek eigen design in meer dan 35 landen. Coopers Investors is een Nederlandse particuliere investeringsmaatschappij die zeer nauw betrokken is bij haar deelnemingen en strategische en organisatorische ondersteuning levert. Met de overname wil Coopers de financiële basis van Ferm verstevigen en de groeiplannen mogelijk maken.

Adviseurs Coopers Investors: KienhuisHoving Advocaten en Notarissen (Rudolph Snethlage, Mark Huizenga, Rob Mollema, Herbert Heidkamp, Adriaan de Buck), BDO Belastingadviseurs (Cees Nijman), BDO Risk Advisory Services (Gert-Jan Meijerink)

Adviseurs Ferm: Nysingh Advocaten en Notarissen (Joris de Leur), Ernst & Young (Albert Verhoeff)

Rudolph Snethlage, dealmaker voor KienhuisHoving: “‘Ferm, wat doen die precies?’ was mijn eerste vraag, waarmee ik mij direct liet kennen als iemand die thuis niet vaak de handige klusjesman uithangt. Het bleek te gaan om een belangrijke speler op de markt van electrische gereedschappen voor de doe-het-zelver. Een groot familiebedrijf, toe aan de volgende fase in haar bestaan. Met veel respect denk ik terug aan Mevrouw Tineke Bakker, die zich gedurende het hele traject, daarin bijgestaan door Joris de Leur, voortreffelijk staande hield in haar positie als verkoopster en CEO. Een traject dat omdat het om ‘haar’ familiebedrijf ging voor haar emotioneel toch niet gemakkelijk moet zijn geweest. Optredend voor Coopers Investors waren wij in staat om in een korte doorlooptijd de contractsonderhandelingen succesvol af te ronden. De laatste dagen, beter gezegd etmalen, voor Kerstmis waren lang en koud. In de vroege ochtend van de 24ste, nadat de ‘closing’ had plaatsgevonden op het hoofdkantoor van Ferm te Zwolle, bleken de teams praktisch ingesneeuwd. Sneeuwduinen, slippend en glijdend naar huis, voldaan gevoel, Kerstmis!”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven