Dealmaker van de week: Ruud Smits (NautaDutilh)

Delen:

Ruud smitsDealmaker van de week is Ruud Smits (NautaDutilh), die het mid-market private equity fonds Charlesbank Capital Partners bijstond in de overname van Polyconcept. Charlesbank, dat een vermogen van ruim $ 3,5 miljard beheert, koopt het in Roelofarendsveen gevestigde bedrijf, ‘s werelds grootste leverancier van promotionele producten zoals pennen, horloges, mokken en decoratie, van investeerder Investcorp.

Ruud Smits, dealmaker voor NautaDutilh: “We hebben Charlesbank bij zowel de acquisitie als de benodigde acquisitiefinanciering geadviseerd, met een gezamenlijk team vanuit New York en Amsterdam, zodat we 24/7 service konden bieden. De verkoop van de Nederlandse holding vennootschap werd voorafgegaan door een fusie naar het recht van de staat Delaware, hetgeen allemaal op eenzelfde dag plaats moest vinden. Dit leverde de nodigde juridische uitdaging op, maar in samenwerking met co-counsel Goodwin Procter LLP hebben we dit in goede banen te weten leiden. Vanuit ons New Yorkse kantoor hebben we veel ervaring met het vinden van oplossingen voor situaties in de Nederlandse context, die aansluiten bij de specifieke wensen van Amerikaanse cliënten en dat werkt. Momenteel zien we veel activiteit bij private equity; we werken momenteel aan veel koop- en verkoopmandaten. Er is een grote variëteit aan assetclasses; aandelen, leningenportfolio’s, vastgoed en een zeer grote verscheidenheid aan soorten exits; beursgangen, overnames, buy outs en minderheidsdeelnemingen. Wij merken met name dat Amerikaanse partijen zeer actief zijn op het koopfront. De meeste transacties zullen de komende tijd vermoedelijk gesloten worden in de sectoren technologie, vastgoed en financial products/institutions.”

Adviseurs Charlesbank Capital Partners LLC (Josh Klevens): NautaDutilh (Ruud Smits, Rebecca Pinto, Aalt Colenbrander, Jacqueline Clement, Marianne de Waard-Preller, Stephanie Schoonhoven-Stoot, Sophie van Lanschot, Sanne Mesu, Elizabeth van Schilfgaarde, Cathelijn Frederiks, Philip Silvis, Taïda Pasic , Chris Warner, Nina Kielman, Sven Uiterwijk, Michiel Verveld, Julius Cramwinckel, Joyce Trebus, Willem van der Vossen)

Adviseurs Investcorp (Maud Brown): De Brauw Blackstone Westbroek (Paul Cronheim, Hanneke van Manen, Chantal de Graaf, Jean Schoonbrood, Niels Wolswijk, Okke Suurenbroek), Gibson Dunn & Crutcher LLP

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven