Dealmaker van de week: Claudia van der Most (Dirkzwager)

Delen:

Claudie van der Most

Dealmaker van de week is Claudia van der Most (Dirkzwager), adviseur van de Eerbeekse papierspecialist Coldenhove Papier. Dit in 1661 opgerichte bedrijf wordt door de nazaten van de twee aandeelhoudende families en het zittende management verkocht aan de Amerikaanse branchegenoot Neenah Paper. Coldenhove continueert daarmee zijn groeistrategie in een consoliderende wereldmarkt.

Adviseurs Coldenhove Papier: Dirkzwager (Claudia van der Most, Karin Harmsen)

Adviseurs Neenah Paper: Stek Advocaten (Jasper Stek, Eva van Hees), Bryan Cave LLP (Michael Leue, Tonio Sadoni)

Claudia van der Most, dealmaker voor Dirkzwager: “Voor mij was het heel bijzonder om voor 16 aandeelhouders op te treden, waar de neuzen niet altijd dezelfde kant op leken te staan. De aandeelhouders konden worden onderverdeeld in drie groepen: het MT en twee families. Uiterst interessant om dat proces te managen, te zorgen dat ze voldoende werden geïnformeerd en alle kikkers in de kruiwagen bleven. De verkoop van een familiebedrijf is altijd uitdagend. Je kunt hier een rol spelen die maar weer eens bevestigt dat artifcial intelligence misschien best voor een deel het werk van een advocaat kan overnemen maar echt niet meer dan dat. Aanvoelen. masseren, trekken en duwen en dat alles met behoud van een goede harmonie en een prettige sfeer: ik houd er van. Coldenhove is al jarenlang client bij ons kantoor, een uiterst internationaal georiënteerd bedrijf. De koper is een in Amerika beursgenoteerde vennootschap. Zodoende kwamen dus voldoende internationale aspecten aan bod. De onderhandelingen namens koper werden ook gevoerd door een gecombineerd Nederlands, Amerikaans en Duits team. De laatste dagen waren het meest enerverend; er moest een enorme commerciële hobbel worden genomen. Dat gebeurde op een donderdag. Toen werd besloten dat alles rond moest worden gemaakt in welgeteld vier dagen, weekend meegeteld. Alles moest met stoom en kokend water en natuurlijk wel graag goed en gedegen. Tel daar bij op het tijdsverschil met de Verenigde Staten en je kunt raden dat wij ons bed niet veel hebben gezien. Als het dan daadwerkelijk rond komt, ontstaat wel een euforische stemming. Overigens: aan beide zijden. Dat geeft een kick en een groot gevoel van voldoening.”

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven