Dealmaker van de week: Cristine Brinkman (Osborne Clarke)

Delen:

Dealmaker van de week is Cristine Brinkman (Osborne Clarke), adviseur van het in 2004 opgerichte Calco Group, een Nederlandse leverancier van geoutsourcete IT-wervings- en trainingsdiensten aan blue chip-bedrijven in met name de financiële en verzekeringswereld. Via een managementbuy-out heeft investeerder Inflexion Private Equity Partners een meerderheid van de aandelen verkregen.

Cristine Brinkman, dealmaker voor Osborne Clarke: “BCMS heeft ons, en andere juridische adviseurs, bij cliënten geïntroduceerd als mogelijke deal advocaat, waarna we traditioneel hebben “gepitcht” en vanwege o.a. onze vernieuwende aanpak, sectorexpertise en goede klik met cliënt was er een match. Samen met BCMS (Derk Kropholler) en cliënten is het proces zorgvuldig voorbereid; BCMS heeft diverse lokale en internationale kopers bereikt die elk hun eigen beweegredenen hadden om te kijken naar deal. Daarnaast lag er een aantrekkelijk investeringsvoorstel op tafel, namelijk het businessmodel van Calco, de marktdynamiek en de groeimogelijkheden  – vergelijkbaar met die van FDM, een bedrijf waar Inflexion eerder in investeerde voordat zij dit bedrijf in 2014 succesvol naar de beurs in Londen. Het businessmodel van Calco biedt veel potentie voor uitbreiding naar andere landen, zoals bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk, waar Inflexion ook al een trackrecord heeft, en Duitsland. In het kader van de voorbereiding van de deal, is het business model vanuit juridisch perspectief dan ook in diverse andere landen in kaart gebracht. Naast de uitbreiding van het business model naar andere jurisdicties, trok de verkoop van Calco ook veel interesse van niet-Nederlandse partijen. Uitdagend was dan ook om met de koper tot een vergelijk te komen op diverse juridische en commerciële punten in de dealdocumentatie waar het verschil tussen de Nederlandse en Britse aanpak zich voordeed. Nadat door founders en management voor Inflexion was gekozen, is het proces met Inflexion en haar adviseurs tot Closing in een zeer korte tijd van slechts 10 dagen afgerond. Inflexion gaf aan nog niet eerder te hebben deelgenomen aan een Closing die dusdanig vlot verliep en goed georganiseerd was; een mooi compliment voor de plezierige en efficiënte samenwerking tussen de dealteams van Osborne Clarke en Taylor Wessing.”

Adviseurs Inflexion Private Equity Partners: Taylor Wessing (James Goold, Edwin de Rooy, Willem Thijssen), PwC

Adviseurs Calco Group: Osborne Clarke (Cristine Brinkman, Geoffrey Beurskens, Guusje Cornelissen, Niels Dolk, Michelle Pagie), BCMS (Derk Kropholler), EY

Adviseurs Management Calco Group: Van Doorne (Onno Boerstra, Ellen Kok)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven