Dealmaker van de week

Dealmaker van de week: Cristine Brinkman (Osborne Clarke)

Dealmaker van de week is Cristine Brinkman (Osborne Clarke), die de aandeelhouders van ViroClinics Biosciences bijstond bij de verkoop van hun belang aan investeerder Parcom Capital. ViroClinics is een contract research organisatie (CRO) die farmaceutische bedrijven ondersteunt bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen voor virale infecties. Meerderheidsaandeelhouder Gilde Healthcare investeerde in 2013 al vanuit het Gilde Healthcare Services fonds.

Cristine Brinkman, dealmaker voor Osborne Clarke: “ViroClinics Biosciences is cliënt sinds een bezoek aan de openingsborrel van Osborne Clarke Amsterdam in 2014. Destijds met een enkel verzoek om juridisch advies, maar onze dienstverlening en persoonlijke betrokkenheid bij management en Gilde Healthcare heeft geresulteerd in een full-service legal offering aan ViroClinics sindsdien. Juridisch inhoudelijk is de sectorspecifieke business van ViroClinics een mooie uitdaging geweest die goed aansloot bij onze specialistische sectorkennis en ervaring. Mede vanwege de goede klik tussen de verkopers, het key management en de koper was er snel commerciële overeenstemming over diverse aspecten van de deal. Het verzoek was daarna aan de juristen om in uitermate korte periode deze juridische documentatie ook afgerond te hebben. Door de prettige en collegiale samenwerking met De Brauw, de advocaat van Koper, hebben wij dit ook voor onze cliënten  in zeer korte tijd, tijdens de zomervakantie, kunnen realiseren. De champagne bij signing en closing was verdiend en een mooi moment om de “goede fit” tussen partijen live te zien! Gezien de mandaten die zowel internationaal als nationaal momenteel bij Osborne Clarke lopen, verwachten we ook de komende maanden nog enkele mooie overnames aan te mogen kondigen in de komende maanden. Er is ook veel Private Equity betrokkenheid en verwachten dat het laatste kwartaal van 2017 opnieuw een behoorlijk niveau aan PE dealactiviteit zal laten zien. Mijn collega Partner Herke van Hulst heeft in haar Lifesciences & Healthcare praktijk momenteel ook diverse mooie transacties lopen.”

Adviseurs Parcom Capital: De Brauw Blackstone Westbroek (Lennard Keijzer, Rick van ‘t Wout, Claudia Priem, Jan Wytze Haanstra, Lieselotte Schijf), PwC

Adviseurs Verkopers & Management: Osborne Clarke (Cristine Brinkman, Herke van Hulst, Peter van der Horst, Niels Dolk, Guusje Cornelissen, Kirsten Backhausen), William Blair

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures