Dealmaker van de week: Jeroen Smits (Stibbe)

Delen:

Jeroen Smits

Wright Medical, een Nederlands bedrijf voor medische hulpmiddelen, neemt IMASCAP SAS, een Frans medisch softwarebedrijf over voor 88,8 miljoen dollar. IMASCAP ontwikkelt o.a. software voor pre-operatieve planning van schouderoperaties. De transactie versnelt de internationale groeimogelijkheden van Wright.

Adviseurs Wright Medical Group NV: Stibbe  (Jeroen Smits, Paul Quist, Fons Leijten, Dennis Mollema, Robert Jean Kloprogge)

Jeroen Smits, dealmaker voor Stibbe: “Stibbe treedt al meer dan 10 jaar op als de Nederlandse juridische en fiscale adviseur van Wright Medical Group en haar rechtsvoorganger Tornier. Bijzonder aan deze deal was de complexe structurering van de koopprijs voor de aandelen in de Franse vennootschap IMASCAP SAS, een koopprijs die bestond uit een mix van cash, aandelen in onze NASDAQ genoteerde cliënt Wright Medical Group en earn-outs. Door de notering aan NASDAQ moest rekening gehouden worden met Amerikaanse toezichtsregelgeving voor beursgenoteerde vennootschappen. Het Nederlandse ondernemingsrechtelijke kader was van belang vanwege de betaling van een deel van de koopprijs in aandelen in een Nederlandse N.V. en de Franse ondernemingsrechtelijke en contractenrechtelijke vereisten waren ook van belang vanwege de koop van aandelen in een Franse vennootschap. Uiteindelijk hebben we, in samenwerking met de Amerikaanse en Franse juridische en fiscale adviseurs van zowel Wright Medical Group als IMASCAP, rond de closing in Parijs binnen één dag deze complexe cross-border transactie met een complexe financiering van de koopprijs tot een goed einde weten brengen. Gelet op de verwachte Nederlandse economische groei voor volgend jaar van ten minste 3%, de omstandigheid dat financieren met vreemd vermogen op dit moment relatief goedkoop is vanwege de lage rente en de voortzetting van het de ECB schuld-inkoopprogramma’s van de ECB, lijkt het voor de hand te liggen dat Nederlandse bedrijven volgende jaar weer meer overnames gaan doen, mogelijk ook in het buitenland. We zien echter ook dat een aantal Nederlandse Multinationals juist bezig is onderdelen te verkopen, die mogelijk juist weer worden overgenomen door buitenlandse bedrijven of private equity.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven