Dealmaker van de week: Lennart Crain (AKD)

Delen:

Lennart Crain

Dealmaker van de week is Lennart Crain (AKD), adviseur van het Amerikaanse Burke Porter Group bij de overname van Lismar Engineering. Lismar is wereldwijd actief op het gebied van inspectieapparatuur en machinebesturingen voor de staal- en aluminiumindustrie. Het Nederlandse bedrijf slaat na afronding van de transactie de handen ineen met Kleinknecht, een Duitse dochteronderneming van het Amerikaanse conglomeraat.

Adviseurs Burke Porter Group: AKD (Lennart Crain, Erwin Rademakers, Edith Hendriks, Michiel Melief, Remco Bosveld, Ivo Vreman, Annette Zwart, Henrike van de Laar, Pascal van Schaik, Yvonne van de Pol, Natalja van Hofwegen), Rembrandt F&O (Ferdi Kramer, Wouter Jolie), Grant Thornton (Jurgen van Hattum, Henk Brinks, Inge Wouters, Wilfred van der Lee, Kim Leistra, Adam Azulai, Killian ten Kroode)

Adviseurs Lismar Engineering NV: CMS (Herman van Aerts, Reinoud Imhof, Dena Mokhberolsafa)

Lennart Crain, dealmaker voor AKD: “Dit was een deal met een hoog internationaal karakter: de target heeft wereldwijd klanten en een eigen dochter in de VS, Burke Porter Group is een internationaal concern gevestigd in de VS dat in Europa wordt geleid vanuit België en bovendien is Burke Porter een portfolio company van de in Hong Kong genoteerde alternative asset manager China Everbright, een aspect dat altijd zijn eigen complexiteit met zich meebrengt. Wij hadden aan onze kant een nauwe samenwerking met onze cliënten in België en de VS,  alsmede met Kleinknecht, een Duitse dochtermaatschappij van Burke Porter Group. Omdat Lismar, de target, haar eigen computersystemen en technologieën ontwikkelt, zijn de intellectuele eigendomsrechten van Lismar een van haar belangrijkste assets. Het was een hele uitdaging om deze IE-rechten goed in kaart te krijgen en ervoor te zorgen dat deze ook allemaal op de juiste manier werden behandeld in de transactie. Het moment van tekenen was daarom – zoals wel vaker – bijzonder: mooi om te zien dat na maanden intensief werk, in een overigens uiterst harmonieuze sfeer, alles bij elkaar komt. Wat daarbij hielp was de goede samenwerking met de advocaten van CMS en de corporate finance adviseurs van Rembrandt F&O.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven