Dealmaker van de week: Leo Groothuis (NautaDutilh)

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Dealmaker van de week is Leo Groothuis (NautaDutilh), local counsel voor Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco bij haar bod van €13.8 miljard op branchegenoot Westfield, een Australisch bedrijf met winkelcentra in de Verenigde Staten en Londen. Door de overname wordt Unibail-Rodamco een van de grootste vastgoedfondsen van de wereld.

Leo Groothuis, dealmaker voor NautaDutilh: “Unibail-Rodamco is al jaren een zeer gewaarde klant van NautaDutilh. Zo adviseerden wij Unibail al bij haar fusie met Rodamco in 2007. Deze transactie is om veel redenen uniek, maar het is geen toeval dat voor een Nederlandse beursgenoteerde structuur is gekozen. Nederland is goed gepositioneerd voor innovatieve en internationale dealstructuren, ook aan de beurs en ook voor vastgoed. Er is gekozen een Nederlandse  beleggingsinstelling (REIT) op te tuigen, ingegeven door de wens de fiscale gevolgen van de transactie voor de huidige beleggers in Westfield te minimaliseren. Het meest uitdagend en bijzonder aan de deal is de stapling structuur van de aandelen. Straks is ieder aandeel in het Franse Unibail-Rodamco SE vastgeniet aan een aandeel in een nieuwe Nederlandse NV. Ook het internationale karakter met een tijdsverschil van Europa, VS en Australië bracht uitdagingen.”

Adviseurs Unibail-Rodamco SE: Darrois Villey Maillot Brochier (Marcus Billam, Hugo Diener), Allens (Guy Alexander), NautaDutilh (Leo Groothuis, Stefan Wissing, Lisette Simons, Paul van der Bijl, Pieter van Drooge, Antonia Netiv, Dewi Walian, Larissa Silverentand, Yasha Sprecher, David Vietor), Shearman & Sterling (Clare O’Brien, John Marzulli, Kris Ferranti, Laurence Crouch, John Cannon III, Jordan Altman, Laurence Levy, Sami Toutounji, Mei Lian, Trevor Ingram, Steven Sherman, John Madden, Ekaterina Zaboussova-Celsa, Mark Adams, Sam Whitaker, Jason Pratt), Clifford Chance (Cedric Burford), Capstan Avocats, Loyens & Loeff (tax), Allen & Overy (tax, James Burton, Lacourte Raquin), Deutsche Bank, Goldman Sachs

Adviseurs Westfield: King & Wood Mallesons (Jason Watts), Skadden Arps, Slate, Meagher & Flom (Armand Grumberg, David Polster, Sarah Ralph, Nathan Giesselman, Thomas Perrot William Alexander, John Rayis), Debevoise & Plimpton (Nicole Levin Mesard, Daniel Abuhoff, Kyra Bromley, Serhat Krause), Greenwoods (tax) Herbert Smith Freehills (tax), Rothschild & Co, Jefferies, UBS, Greenberg Traurig (Michael Goldberg)

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top