Dealmakers van de week: Arjan Scheltema en Ruud Smits

Delen:

Dealmakers van de week zijn Arjan Scheltema en Ruud Smits (NautaDutilh), die investeerders Vesting Finance en CarVal Investors bijstaan in de overname van de vastgoedfinancieringsactiviteiten van de Rabobank. RNHB Hypotheekbank (voorheen ‘de Rijnlandse Hypotheekbank’) wordt inclusief personeel en kredietportefeuille verkocht omdat commercieel vastgoed geen kernactiviteit meer is voor Rabobank.

Ruud SmitsRuud Smits, dealmaker voor NautaDutilh: “De verkoop van de nog af te splitsen vastgoedfinancieringsactiviteiten van RNHB Hypotheekbank aan dit consortium was een competitief verkoopproces in de vorm van een auction sale. Direct na de splitsing zal de gehele RNHB organisatie inclusief zo´n 60 werknemers, een kredietportefeuille ter waarde van €1,7 miljard en een klantenportefeuille van ruim 9.000 leningen door middel van een aandelenoverdracht worden overgedragen aan het consortium. Met name op regulatory front biedt een dergelijke overname grote uitdagingen. Een van de grootste uitdagingen was om samen met de consortiumleden en de verschillende afdelingen binnen kantoor – corporate, financial regulatory en tax – een post-closing structuur te bedenken en ontwerpen die recht deed aan de verschillende belangen van de – al dan niet beursgenoteerde – consortiumleden en aan complexe wet-en-regelgeving.”

Arjan ScheltemaArjan Scheltema, dealmaker voor NautaDutilh: “Deals als deze vinden momenteel veel plaats; enkele voorbeelden zijn de verkoop van Propertize, maar ook de aangekondige verkoop van de Blackstone vastgoedportfolio en het onvriendelijk bod op Delta Lloyd passen in deze trend. Buitenlandse PE, maar ook bijvoorbeeld Aziatische en Duitse financiële instellingen zijn zeer actief. Bij een veiling als deze werk je met klanten en andere adviseurs samen naar het moment dat je exclusief gaat en richting tekenen kan. Als je de veiling dan “wint” geeft dat een enorme kick voor het team; al begint het werk dan eigenlijk pas.”

Adviseurs CarVal Investors, Vesting Finance: NautaDutilh (Ruud Smits, Arjan Scheltema, Ernst van der Touw, Reinier Dommerholt, Renzo Bloemink, Nico Blom, Pieternel van den Brink, Albert van der Kolk, Joyce Trebus, Larissa Silverentand, Jorik Reijmer)

Adviseurs FGH Bank NV: Allen & Overy, Morgan Stanley

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven