Dealmakers van de week: Bas Meijer (ID&T) en Barbara van Hussen (DLA Piper)

Delen:

Dealmakers van de week zijn Bas Meijer (directie ID&T) en ID&T’s adviseur Barbara van Hussen (DLA Piper). Dance-onderneming ID&T, actief in 22 landen en onder meer bekend van evenementen als Sensation en Mysteryland, wordt onderdeel van het Amerikaanse entertainmentbedrijf SFX. Voor 102 miljoen dollar in cash en aandelen gaat 75% van ID&T over naar SFX.

Bas MeijerBas Meijer, directielid ID&T: “ID&T is door onze vriendengroep opgericht. Wij kennen elkaar allemaal nog uit de middelbare school tijd uit de omgeving van Landsmeer. Dit bedrijf is ooit begonnen als een jongensdroom. Wij waren zelf altijd overtuigd van onze visie op deze markt; deze deal is de erkenning. ID&T wordt gezien als een van de belangrijkste spelers ter wereld in de dancemarkt. Die markt is van een aantal lokaal georiënteerde markten gegroeid naar een wereldmarkt. ID&T is een koploper in dit veld en wij zien dan ook grote kansen in de verdere ‘export’ van onze concepten. ID&T zal na deze overname verder groeien in de markten waar zij al actief is, maar vooral ook groeien in nieuwe markten zoals Noord- en Zuid-Amerika. Nederland is een broedplaats voor de dance en blijft vernieuwend en koploper. Wij denken dat dat ook in de toekomst zo zal blijven.”

Barbara van HussenBarbara van Hussen, dealmaker voor DLA Piper: “We hebben ID&T eerst geadviseerd rond de oprichting van hun Amerikaanse joint venture met SFX. Uiteindelijk heeft de samenwerking in deze joint venture ertoe geleid dat ID&T besloten heeft een volledige verkoop te doen. Er spelen verschillende aspecten in deze deal zoals een splitsing van de business en een listing in de US. Daarnaast is ID&T is een wereldwijde speler dus speelden er verschillende cross border aspecten die betrekking hadden op joint venture partners, arrangementen met locale partijen etc. Belangrijkste element is uiteraard dat SFX een Amerikaanse speler is en de plannen van SFX zijn groots dus dat brengt allerhande Amerikaans rechtelijke aspecten en issues met zich mee. DLA New York is dan ook erg actief betrokken in deze transactie. ID&T en DLA Piper hebben een hele lange relatie die dateert uit de tijd dat ID&T werd opgericht. ID&T oprichten Duncan Stutterheim werd toentertijd naar ons verwezen door zijn vader die directeur was bij een grote cliënt van ons kantoor. Wij hebben ID&T zien groeien vanaf het eerste begin. Dit maakt het extra bijzonder om nu met hen deze transactie te mogen doen. Wij gaan ook al jaren naar onder andere Sensation en de jongeren uit ons team gaan vaak naar evenementen zoals Mysteryland. Verschillende van onze Belgische collega’s bezoeken uiteraard elk jaar Tomorrowland!”

Adviseurs ID&T: DLA Piper (Barbara van Hussen, Sander Wiggers, Jeffrey Remy, Franci van Helvoirt, Jonathan Klein)

Adviseurs SFX Entertainment: Loyens & Loeff (Harmen Holtrop)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven