Dealmakers van de week: Frank Mulder en Dick Winters

Delen:

Frank Mulder (links) en Dick Winters

Frank Mulder (links) en Dick Winters

Frank Mulder en Dick Winters zijn dealmakers van de week, vanwege de fusie tussen het Haarlemse Smithuijsen en het Hoofddorpse Winters & De Vries. Per 1 januari vormen zij een nieuw kantoor: Smithuijsen Winters & De Vries, met 40 fee-earners, waaronder 35 advocaten, 2 volwaardige vestigingen en circa 30 mede­werkers.

“Aan de fusie ligt de overweging ten grondslag dat er in de advocatuur een vierstromenland ontstaat,” aldus Dick Winters, die samen met Frank Mulder het nieuwe kantoor zal leiden. “De grootste kantoren werken voor beursgenoteerde en/of omvangrijke multinationale ondernemingen, middelgrote kantoren voor ondernemingen in het grootbedrijf en MKB, er zijn nichekantoren voor superspecialismen, terwijl particuliere opdrachten en relatief eenvoudige zaken terecht komen bij kleine kantoren c.q. rechtsbijstandverzekeraars. Om als middelgroot kantoor in zo’n marktverdeling vooruit te kunnen én een concurrent te zijn voor het topsegment is groei noodzakelijk: je moet grotere regio’s bestrijken en parallel groeien in cliëntportfolio.”

Frank Mulder: “Tegelijk is bedrijfsmatiger werken een premisse voor succes. Een fusie is een gelegenheid bij uitstek om partnercriteria, waaronder rendement en ondernemerschap, te definiëren en aan de hand van een objectief beoordelings- en beloningssysteem verder te ontwikkelen. In de nieuwe situatie kiezen we ook voor een niet-advocaat als lid van het bestuur – hetgeen mogelijk wordt gemaakt door nieuwe regelgeving.”

Zowel Smithuijsen als Winters & De Vries zijn opleidingskantoren. “We hebben daarin een goede naam en die willen we verder uitbouwen”, aldus Mulder. “Als aanstaand Top-50 kantoor bieden wij stagiaires eens te meer een wenkend perspectief op het gebied van opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. In vervolg daarop krijgt onze exposure als aantrek­kelijke werkgever voor medewerkers een impuls. Tussen kust en metropool vormt Smithuijsen Winters & De Vries straks een uitdagend alternatief: middenin de Randstad-dynamiek, met nationale en internationale cliënten op complementaire specialismen, maar dan met de charme van een kantoor met stevige regionale roots.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven