Dealmakers van de week: Jan Meijerman en Maja van Hattem (HVG)

Delen:

Jan Meijerman en Maja van HattemDealmakers van de week zijn collega’s Jan Meijerman en Maja van Hattem (HVG), die het Britse Equiniti bijstonden in de aankoop van KYCNet. Equiniti, leverancier van technologie voor administratie, neemt deze Nederlandse startup over, actief in zgn. Know-Your-Customer (KYC) technologie en dienstverlening die organisaties helpt nieuwe klanten te verifiëren. Equiniti verwerkt £90 miljard aan betalingen per jaar, behandelt 88 miljoen documenten en verwerkt uitbetalingen aan 20 procent van de gepensioneerden in het Verenigd Koninkrijk.

Jan MeijermanJan Meijerman, dealmaker voor HVG: “KYCnet heeft in de korte periode van haar bestaan een ijzersterke positie opgebouwd op het gebied van Know Your Customer (KYC) onderzoek. Het klantenbestand van KYCnet bestaat uit grote banken, advieskantoren en andere instellingen die in het kader van cliënt acceptatieprocedures een antecedentenonderzoek moeten doen. Mede door de toenemende focus op compliance en controle binnen de bancaire sector maakte KYCnet een enorme groei door. De overname door Equiniti, die een van de meest vooraanstaande gespecialiseerde data managers is in Europa, geeft KYCnet legio mogelijkheden om de klanten portefeuille voor KYC opdrachten versneld uit te bouwen.

 De transactie werd aan ons verwezen door DWF LLP, een groot Engels advocatenkantoor waarmee HVG goede relaties onderhoudt. Wij hebben het juridisch due diligence onderzoek verricht, de contractsdocumentatie opgesteld, de onderhandelingen gevoerd, alle arbeidsrechtelijke en IP/ICT issues geregeld en het notariële werk gecoördineerd en uitgevoerd.

”

Maja van Hattem – KuljanskiMaja van Hattem – Kuljanski, dealmaker voor HVG: “Kennis van het concept van KYC was bij deze deal noodzakelijk en daar heeft HVG veel ervaring mee. Een ander belangrijk punt van aandacht is de wijze waarop een KYC onderzoek wordt uitgevoerd en de verantwoordelijkheden van KYCnet in dat kader. Op basis van de onderzoeksresultaten worden klanten immers aangenomen danwel geweigerd en het is evident dat fouten daarbij uit den boze zijn. De afspraken over dit belangrijke punt tussen KYCnet en de klant die het KYC werk uitbesteedt aan KYCnet zijn derhalve zeer relevant om te inventariseren en te doorgronden. Samen met de experts van Equiniti heeft HVG deze issues in kaart gebracht en daarover passende voorzieningen in de contracten opgenomen.”

Adviseurs Equiniti: HVG (Jan Meijerman, Maja van Hattem-Kuljanski, Elles Rutjes, Nicole Kennis, Menno van Rest), DWF (Frank Shephard, Lisa Stavropoulos, Nick Hawthorne, Matt Judge)

Adviseurs KYCnet BV: Vreeman (Henk Vreeman), Van Waveren Legal Services (Lucas van Waveren)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven