Dealmakers van de week: Marcel Willems en Floor Veltman (KVdL), Cilian Jansen Verplanke en Hadewych Cels (Karmijn Kapitaal)

Delen:

Marcel Willems en Floor VeltmanDealmakers van de week zijn Marcel Willems en Floor Veltman (Kennedy Van der Laan) en Cilian Jansen Verplanke & Hadewych Cels (Karmijn Kapitaal). De MD Group, het lingeriebedrijf van Marlies Dekkers, heeft een doorstart gemaakt. Karmijn Kapitaal zal met het essentiële deel van het bedrijf een nieuwe start maken en het bekende Nederlandse bedrijf zal zo behouden blijven.

Adviseurs Karmijn Kapitaal: Kennedy Van der Laan (Marcel Willems, Jan Schouten, Floor Veltman, Maarten van der Voort, Sophie Morriën, Marinus de Waal)

Adviseur MD Group BV: De Advocaten van Van Riet (Marie-José Cools)

Stille bewindvoerders: Houthoff Buruma (Marcel Windt), De Bok Roijers Gasseling (Christiaan Groenewoud)

Marcel WillemsMarcel Willems, dealmaker voor Kennedy Van der Laan: “Het is niet alleen leuk, maar ook spannend om te werken op een nog min of meer onontgonnen terrein als de “pre pack”; waarin er door een bedrijf in stilte een faillissementsaanvraag wordt voorbereid. Naar onze verwachting zal het aantal pre-packs de komende tijd een hoge vlucht nemen. Er is wel inmiddels een aantal zaken op dit gebied geweest, maar het is nog steeds een tamelijk onontgonnen terrein. De pre pack is immers nog niet wettelijk geregeld, met als gevolg dat niet alle rechtbanken in Nederland hieraan willen meewerken. Rechtbank Rotterdam gelukkig wel. Was dat niet het geval geweest, dan had ik het ergste gevreesd. Marlies Dekkers is immers voor alles een merk; wordt een merk besmet door surseance van betaling of faillissement, dan loop je het risico dat niemand meer beweegt; geen leveranciers maar ook geen klanten. Door middel van de stille bewindvoering hebben we de waarde van het merk kunnen behouden. Natuurlijk is het buitengewoon vervelend dat een groot aantal personeelsleden niet behouden is kunnen worden, maar dat was niet te voorkomen. In faillissement waren zij ook hun baan kwijt geraakt. Nu hebben we op deze manier in elk geval een deel van de werkgelegenheid kunnen behouden, alsmede “het merk Marlies Dekkers”. Dat is toch een puur Nederlands merk.”
Floor VeltmanFloor Veltman, Kennedy Van der Laan: “Wij hebben naast de onderhandelingen over de pre pack ook geassisteerd bij het opzetten van de nieuwe vennootschapsstructuur en de totstandkoming van de investering. Het op elkaar laten aansluiten van deze drie processen had een extra dimensie aangezien de pre pack in een kort tijdsbestek moest worden doorlopen maar dankzij de goede samenwerking met Karmijn Kapitaal konden alle processen op exact het juiste moment worden afgerond.”

Cilian Jansen Verplanke en Hadewych Cels, Karmijn Kapitaal: “Het bijzondere aan een dergelijke pre pack doorstart is dat er zeer veel partijen bezig zijn met  de deal die voor ons als investeerder buiten je ‘control’ liggen en de kans van slagen onzeker maakt. Dat maakt deze weg totaal anders dan een gewone deal. Je hebt te maken met de aandeelhouders, de Raad van Commissarissen, de bank, directie, grote crediteuren, advocaten aan alle kanten, andere bieders, adviseurs, twee stille bewindvoerders, twee curatoren en twee rechters-commissaris – en de pers zit er bovenop. Door het doel in zicht in te houden is het gelukt de doorstart te bewerkstelligen. Marlies Dekkers is een internationaal bekende merknaam met een kwalitatief hoogstaand product met een geweldige fit. Daar was zeker interesse in van verschillende partijen. Karmijn is een investeringsfonds dat nu 3 jaar bestaat en als doel heeft te investeren in Nederlandse MKB bedrijven die geleid worden door mannen en vrouwen. Wij hebben nu drie investeringen gedaan (Enrico, YouMedical en Marlies Dekkers) en er zullen meerdere investeringen volgen om het fonds vol te beleggen in de komende jaren.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven