Dealmakers van de week: Paul Cronheim en Lennard Keijzer (De Brauw Blackstone Westbroek)

Delen:

Paul Cronheim

Paul Cronheim

Dealmakers van de week zijn Paul Cronheim en Lennard Keijzer (De Brauw Blackstone Westbroek), die ABN AMRO bijstonden in de verkoop van de niet-Nederlandse activiteiten van Fortis Commercial Finance (FCF). FCF was voorheen onderdeel van Fortis Bank België. Het Nederlandse gedeelte van FCF blijft onderdeel van ABN AMRO en zal worden geïntegreerd in ABN AMRO Commercial Finance.

Lennard Keijzer

Lennard Keijzer

Paul Cronheim en Lennard Keijzer, dealmakers voor De Brauw Blackstone Westbroek: “Deze transactie betreft een interessante deal tussen partijen met een lange historie. Fortis Bank Nederland is tegenwoordig onderdeel van de ABN AMRO Groep en Fortis Bank België van BNP Paribas Fortis. Beide voormalige Fortis onderdelen hadden nauwe banden met de Fortis Commercial Finance activiteiten die in deze transactie centraal stonden. Een ander interessant aspect van deze transactie was dat koper en verkoper allebei banken waren en dus in sterk gereguleerde omgevingen opereerden. Dit aspect speelde bijvoorbeeld ook bij de twee carve-outs die nodig waren om de transactie tot stand te brengen. In de eerste plaats de carve-out van FCF Groep uit ABN AMRO. Alhoewel FCF Groep behoorlijk stand-alone was, waren er toch diverse carve-out aspecten die tussen partijen moesten worden afgestemd, inclusief op het gebied van IT en funding. Zoals bekend is een goede IT voorziening een primaire levensbehoefte van iedere onderneming die werkzaam is in de financiële sector. De tweede carve-out was de separatie van FCF Nederland uit FCF Groep. FCF Nederland wordt onderdeel van ABN AMRO Commercial Finance. Belangrijkste aspect hierbij was dat FCF Groep aanwezig is in 13 landen en actief in nog meer, met veel klanten die diensten afnemen in meerdere landen, waaronder vaak zowel Nederland als andere landen. In deze transactie hebben wij intensief met ABN AMRO Corporate Development samengewerkt. ABN AMRO Corporate Development werkte met een klein, efficient deal team, primair bestaande uit Constant Lambers en Daan Hendriks. Zodoende konden wij slagvaardig samenwerken, ook met Charles Spaan en zijn team van ABN AMRO Corporate Finance en Mark Pensaert en Ben Coumans van Leonardo & Co. Tot slot was deze transactie een van de eerste transacties waarin ons nieuwe kantoor in Brussel ook nadrukkelijk betrokken was.

Adviseurs ABN AMRO Bank NV: De Brauw Blackstone Westbroek (Paul Cronheim, Arne Grimme, Lennard Keijzer, Samantha Brinkhuis, Judica Krikke, Douwe Groenevelt), ABN AMRO Corporate Finance & Capital Markets, Leonardo & Co

Adviseurs BNP Paribas Fortis: Allen & Overy (Brussel: Wouter van de Voorde), BNP Paribas Corporate Finance (Paul Kuipers)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven