Dealmakers van de week: Rob Hendriks en Maarten van Dooren (Banning)

Delen:

Maarten van Dooren

Maarten van Dooren

Dealmakers van de week zijn Rob Hendriks en Maarten van Dooren van Banning Advocaten, die Intergas bijstonden in de overname door Enexis. Beide partijen zijn het eens over de overname van Intergas Energie, beheerder van een gasdistributienetwerk in Midden- en West-Brabant met circa 148.000 aansluitingen. De overnamesom bedraagt 200 miljoen euro.

Rob Hendriks

Rob Hendriks

Rob Hendriks, dealmaker voor Banning: “Deze deal betreft feitelijk de overname door Enexis van het gasnetwerkbedrijf van Intergas. Het netwerk van Intergas sluit goed aan op het bestaande netwerk van Enexis en zal worden geïntegreerd in de organisatie van Enexis. Het uitgangspunt is dan ook een langdurig huwelijk en dit is tot uitdrukking gekomen in de totstandkoming van de overeenkomst, waarbij de partijen op een positieve wijze alles van elkaar te weten wilde komen. Dit is uitstekend gefaciliteerd in het due diligence traject. De onderhandelingen nadien zijn weliswaar intensief geweest, maar steeds op een constructieve basis. Het feit dat Banning in 2005 samen met Sequioa ook de verkoop van het leveringsbedrijf van Intergas Energie aan het Deense Dong Naturgas S/A begeleidde, heeft daaraan mede bijgedragen. De samenwerking tussen Intergas, Sequoia en Banning bestond toen immers al, waardoor partijen reeds goed op elkaar waren ingespeeld. Daarnaast draagt bij aan een soepel verloop van de transactie dat met Freshfields een bekwame adviseur aan de overzijde aanwezig is. De transactie is eind januari 2011 gesigned. Partijen dienen thans zorg te dragen voor de vervulling van een behoorlijk aantal opschortende voorwaarden, die zowel binnen- als buitenlandse jurisdicties raken. Verschillende van de opschortende voorwaarden hebben betrekking op zogeheten cross border leases, die in de energiesector gemeengoed zijn, maar daarbuiten minder. Medio 2011 dient de closing van de deal plaats te vinden. Dit zal nog de nodige tijd en inspanningen vergen, maar gelet op de samenwerking tussen partijen tot op heden, ben ik ervan overtuigd dat dit proces met succes zal worden afgerond. Voor het bestuur, de raad van commissarissen en de aandeelhouders stonden en staan de belangen van de werknemers heel hoog in het vaandel. Dit is vanaf het eerste moment duidelijk gecommuniceerd met Enexis. Uiteraard zijn tevens de belangen van degenen die een gasaansluiting hebben van Intergas van groot belang. Intergas weet echter dat Enexis op dat gebied een reputatie heeft hoog te houden.”

Adviseurs Enexis: Freshfields Bruckhaus Deringer (Jan Willem van der Staay, Christine Brinkman), RBS, Rabo Securities

Adviseurs Intergas: Banning (Rob Hendriks, Maarten van Dooren), Sequioa (Steef Thomassen)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven