Dealmakers van de week: Ton Schutte en Michael Schouten (De Brauw Blackstone Westbroek)

Delen:

Dealmakers van de week zijn Ton Schutte en Michael Schouten (De Brauw Blackstone Westbroek), die uitgever NDC|VBK bijstonden in de verkoop van educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff door investeerder ING Corporate Investments neemt de. ING Bank draagt zorg voor de financiering van de overname.

Ton Schutte

Ton Schutte

Michael Schouten

Michael Schouten

Ton Schutte en Michael Schouten, dealmakers voor De Brauw Blackstone Westbroek: “Deze divestment vloeit voort uit de beslissing van NDC/VBK de uitgevers om de drie hoofdactiviteiten te verzelfstandigen. VBK Uitgeversgroep werd in dat kader al eerder op eigen benen gezet. De uitdaging bij deze deal was gelegen in de uitvoering van de strategische beslissing op een manier die borgt dat de ondernemingen een goede toekomst tegemoet gaan. Wij hebben NDC|VBK geadviseerd bij de recente verkoop van VBK en momenteel van NDC Mediagroep, uitgever van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. De uitgeverij-branche is een boeiende sector. We zien natuurlijk andere processen plaatsvinden en gezien de ontwikkeling naar digitale consumptie van nieuws en boeken zal consolidatie nog wel even doorzetten, om zo kosten te beheersen en steeds betere producten aan te kunnen bieden. De closing is bijna altijd het meest bijzondere moment. Done deal en een nieuw perspectief. Dat was ook het geval in deze zaak, waarin closing de afsluiting vormde van een intensief proces waarin nauw is samengewerkt met ING Bank als financier van NDC|VBK en ING Corporate Investments als koper, alsmede de verschillende betrokken adviseurs.”

Adviseurs ING Corporate Investments: Stibbe (Marius Josephus Jitta, Jeroen Smits, Harold Marquenie, Joannes de Bont, David Meijeren)

Adviseurs NDC|VBK de Uitgevers BV: De Brauw Blackstone Westbroek (Ton Schutte, Michael Schouten, Martin Krijgh), ING Corporate Finance (Robert Specken, Romano Herrie, Roderick van den Hemel, Stijn Klaassen)

Adviseurs RvC NDC|VBK: NautaDutilh

Adviseurs ING Bank: Allen & Overy (Sigrid Jansen)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven