Dealmaker van de week

Dealmakers van de week: Edger Kleijer en Lieke van der Velden (NautaDutilh)

Dealmakers van de week zijn Edger Kleijer en Lieke van der Velden (NautaDutilh), als adviseurs van Lombard Odier betrokken bij de verkoop van diens Nederlandse private banking activiteiten aan zakenbank InsingerGilissen, zelf recent ontstaan door de fusie van Theodoor Gilissen Bankiers en Insinger de Beaufort. De twaalf medewerkers en het beheerd vermogen van 1 miljard euro gaan daarbij over naar de zakenbank.

Adviseurs InsingerGilissen Bankiers NV:  Houthoff (Willem de Nijs Bik, Hein Vencken, Jet Stolk, Anouk Boutens, Roland de Greef, Nadia Nartey Wemegah, Jeroen Vossenberg, Jan Pieter Uittenbroek, Willemijn Pieters)

Adviseurs Lombard Odier SA: NautaDutilh (Lieke van der Velden, Edger Kleijer, Jacqueline Clement,  Esmée Salomons, Jasha Sprecher, Larissa Silverentand, Gijs van Nes)

Edger Kleijer, dealmaker voor NautaDutilh: “De transactie betreft de verkoop van de Nederlandse business van een Luxemburgse bank, die onderdeel uitmaakt van een Zwitserse groep. Tot aan de closing van de transactie vallen deze activiteiten deels onder het toezichtrecht van Luxemburg en deels onder het Nederlandse toezichtrecht. Door de transactie verschuift het toezicht van de Luxemburgse toezichthouder naar de Nederlandse toezichthouder. Een cross-border activa-passiva transactie dus, waarbij de individuele contracten overgaan naar de koper: de recent gefuseerde bank InsingerGilissen. In een private banking en wealth management business draait het vanzelfsprekend juist om de persoonlijke relaties. Dit vergt een nauwe aansluiting tussen enerzijds de juridische aandachtspunten en anderzijds de commerciële en persoonlijke aspecten. Die complexiteit maakt het extra interessant.

Lieke van der Velden, dealmaker voor NautaDutilh: “Een andere cliënt heeft ons aanbevolen aan Lombard Odier vanwege tevredenheid over eerdere transacties en onze kennis van de private banking sector. Het afgelopen jaar adviseerden we ook Staalbankiers bij de verkoop van haar private banking en wealth management business aan Van Lanschot en later Van Lanschot omtrent de acquisitie van de private banking business van UBS. Onze kennis speelde dus  een belangrijke rol in deze deal, die eindigde bij het tekenen van de finale stukken bij ons op kantoor. De CEO van de business en de meeste relatie managers waren daarbij aanwezig. Iedereen was trots op het resultaat en heel verheugd over de toekomst, altijd een mooi moment!”

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures