Dealmakers van de week: Jos Burger (Ultimaker) en Erwin Rademakers (AKD)

Delen:

Dealmakers van de week zijn Jos Burger, CEO van Ultimaker, en Erwin Rademakers van AKD. NPM Capital, het investeringsfonds van het concern SHV van de familie Fentener van Vlissingen, neemt een belang in Ultimaker, wereldwijd marktleider in desktop 3D printen. Het bedrijf is hierdoor in staat de productontwikkeling te versnellen en te investeren in aanvullende verkoop-, marketing- en R&D-activiteiten. Sinds de oprichting in 2011 kent Ultimaker een explosieve groei. Met kantoren in Nederland en de VS heeft het bedrijf een wereldwijd distributienetwerk opgezet met verkooppunten in meer dan 100 landen.

Adviseurs NPM Capital: Olym (Marcel van de Vorst, Annette Oosters), NautaDutilh (Nienke van der Meer, Michael Oldenburger)

Adviseurs Ultimaker: AKD (Erwin Rademakers, Jeroen Pop, Michiel Melief, Joost Houdijk)

Jos Burger, CEO Ultimaker: “De toetreding van NPM betekent een versterking van onze financiële basis en helpt bij vergroting van onze credibility in de markt. Bovendien heeft NPM een flexibele investeringshorizon en is een uiterst professionele gesprekspartner. Dit alles helpt ons om door te ontwikkelen en onze groeiambities waar te maken. De combinatie van buy-out en growth funding gaf voor ons de doorslag om voor private equity te gaan. Het tekenen was voor ons een bijzonder moment, waarbij de betrokkenen het gevoel uitspraken dat het een faire deal is voor alle partijen.”

Erwin Rademakers, dealmaker voor AKD: “Wij stonden de aandeelhouders/founders en de certificaathouders bij in deze transactie. Het interessante en uitdagende aan deze transactie was dat het een combinatie betrof van een buy-out en growth funding en we zijn er in geslaagd beide doelstellingen te realiseren. Dat is extra mooi bij zo’n modern en innovatief bedrijf. We zien overigens een duidelijke toename in overnames door Nederlandse private equity partijen. Ook voor Ultimaker was er behoorlijk wat interesse van andere PE partijen – mooi voor een snelgroeiend bedrijf in de vernieuwende markt van 3D printen!”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven