Dentons geeft Diverse Excellence Scholarship uit

Ben je rechtenstudent en zit je in je derde collegejaar? Dan kun je je vanaf nu aanmelden voor het Dentons Diverse Excellence Scholarship. Het scholarship bestaat uit de financiering voor het volgen van een master rechten, een stage bij Dentons in Amsterdam en deelname aan een mentorprogramma binnen Dentons.

Delen:

“Dentons streeft ernaar een dynamische en inclusieve werkomgeving te creëren. Met dit initiatief wil Dentons getalenteerde rechtenstudenten met alle achtergronden aanmoedigen, motiveren en aantrekken, ongeacht afkomst, etniciteit, geloof, religie, geslacht, genderidentiteit, leeftijd, seksuele geaardheid, en andere kenmerken.” zegt Benelux Managing Officer Marien Glerum. 

In 2021 is het Dentons Diverse Excellence Scholarship voor het eerst toegekend. Sindsdien hebben drie studenten met het Dentons Diverse Excellence Scholarship hun master behaald en hun eerste stappen in de advocatuur gezet. In 2022 werd het scholarship aan Nishaat Hussain, die momenteel stageloopt bij Dentons, toegekend. Hussain: “De Zuidas was voor mij een plek die ver van mijn belevingswereld aflag. Tijdens de selectiedagen kwam ik erachter dat er juist een informele en toegankelijke sfeer heerst binnen het kantoor.” Door het scholarship leert zij alle ins en outs van de advocatuur kennen. Zij is gekoppeld aan een mentor, waarbij zij terecht kan met alle vragen en ook voor een persoonlijk gesprek. Het valt haar op dat iedereen, ongeacht rol of senioriteit, open staat voor een kennismaking. “Er worden ook leuke events georganiseerd, zoals het Dentons Festival waar bijzondere gastsprekers aanwezig waren. Het is de ultieme kans om een groot internationaal advocatenkantoor te leren kennen!”, aldus Hussain.

Ben je rechtenstudent en en zit je nu in het derde collegejaar, dan kun je je aanmelden. Je kunt dan uitgenodigd worden voor een selectieprocedure waarin je kennis maakt met Dentons, en je kunt dan een aantal workshops volgen. Uiterlijk eind maart maakt Dentons bekend gemaakt wie het scholarship dit jaar daadwerkelijk toegekend krijgt.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven