Dr. Reddy’s Laboratories wil biotechbedrijf OctoPlus overnemen

Delen:

Farmaciebedrijf Dr. Reddy’s Laboratories uit India wil biotechbedrijf OctoPlus overnemen. De RvC en RvB van OctoPlus steunen het bod, dat het bedrijf waardeert op 27,4 miljoen euro.

Adviseurs Dr. Reddy’s Laboratories Ltd:
Linklaters (Henk Arnold Sijnja, Joost Dantuma)

Adviseurs OctoPlus BV:
Loyens & Loeff (Nelleke Krol, Bas Vletter, Jelmer Kalisvaart, Simone Schmeetz)

Nelleke KrolNelleke Krol, dealmaker voor Loyens & Loeff: “Bijzonder aan deze deal is dat het Indiase Dr Reddy’s vooruitlopend op het bod al een samenwerkingsovereenkomst met OctoPlus is aangegaan. Omdat OctoPlus tegelijkertijd met haar IPO in 2006 ook een 144A plaatsing van aandelen in de VS heeft gedaan en zij derhalve Amerikaanse aandeelhouders heeft, zullen we met de Amerikaanse regels voor openbare biedingen door “foreign private issuers” rekening moeten houden. Op dit moment zie ik een ‘hausse’ aan openbare biedingen op kleinere, ondergewaardeerde beursfondsen aan het Damrak. Ik hoop dat het beursklimaat volgend jaar verbeterd opdat er ook weer IPOs komen. 2012 is een relatief goed jaar geweest voor noteringen van onder andere biotech bedrijven in New York. Je zou verwachten dat de beurs in Amsterdam ook weer wat opveert. De relatie met OctoPlus bestaat al langer. In 1998 respectievelijk 1999 hebben we de biotech-onderneming Pharming Group NV op EASDAQ en vervolgens op Euronext Amsterdam genoteerd. De toenmalige CFO van Pharming, Hans Pauli, is een aantal jaren daarna als CFO bij OctoPlus benoemd. Hij heeft mij aan boord gehaald bij OctoPlus. Wij zijn vervolgens betrokken geweest bij de overname van Chienna in 2003, de notering van OctoPlus op Euronext Amsterdam in 2006, de samenwerking met Biolex in 2008 en de diverse financieringsrondes.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven