Duits warmtepompenbedrijf neemt Nederlandse branchegenoot over

Het Duitse Cordes & Graefe, groothandel in onder meer sanitair en warmtepompen, neemt via zijn Nederlandse dochter Plieger branchegenoot Ambrava over. Dit Nederlandse bedrijf is exclusief importeur en distributeur van Samsung warmtepompen, airconditioners en ventilatiesystemen in de Benelux.

Delen:

Bram Caudri

Adviseurs Cordes & Graefe: Houthoff (Bram Caudri, Ivar Brouwer, Jasmijn Harms, Dyoerdt Alkema, Noah Graves, Zinke Lansink, Jeroen van Mourik, Diede van der Voort), Van Bael & Bellis (Michel Bonne, Andreas Wuylens, Jens Westerwoudt)

Adviseurs: NautaDutilh (Ham Kerstholt, Lisa Schoenmakers, Ernst van de Luijtgaarden, Lot Tutein Nolthenius), ABN AMRO

Bram Caudri, dealmaker voor Houthoff: “Het betrof de koop van een Nederlandse moedervennootschap, met onder andere een Belgische dochtervennootschap, door een Duitse koper van een Nederlandse verkoper. Die samenloop zorgde voor een bijzondere dynamiek. In transacties waarin verschillende partijen uit verschillende landen een rol spelen ligt er extra nadruk op onze taak om de cliënt te adviseren over, en te begeleiden bij, de juridische en praktische aspecten van een transactie naar Nederlands recht. Bijvoorbeeld rond de rol van de Nederlandse notaris bij een aandelenoverdracht, maar ook met betrekking tot de rol van een ondernemingsraad of van vakbonden en de SER. Maar natuurlijk speelt ook mee dat Duitse en Belgische partijen gewend zijn om anders zaken te doen dan Nederlandse partijen. Dat maakt het ook extra interessant natuurlijk, en we zijn er aan gewend want er zijn maar weinig transacties waar geen internationale partij bij betrokken is. En de prettige en vertrouwde samenwerking met NautaDutilh voor de verkopers en met Van Bael & Bellis als local counsel voor het Belgische deel van de transactie, maakte dat het uitstekend is gelukt om de partijen bij elkaar te brengen en houden.
Wij stonden de cliënt bij in het volledige overnameproces, van het juridisch due diligence onderzoek tot en met de closing, en dus ook bij alles er tussenin. Dat is niet alleen juridisch van aard, maar ook strategisch – en het leuke van M&A-werk is dat je steeds weer een nieuwe industrie leert kennen. Hoewel een cliché, ook deze deal was weer anders dan alle anderen. Een bijzonder moment was de fysieke onderhandeling op Schiphol − post-corona toch nog betrekkelijk uniek − waarbij nog eens duidelijk werd wat de toegevoegde waarde is van een ontmoeting in persoon boven de inmiddels standaard virtuele vergaderingen.” 

 

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven