DVDW Magazine “Dat overkomt ons niet.”

Het nieuwe DVDW Magazine is uit. Het kantoor gaat in op de vele juridische normen waarbinnen moet worden genavigeerd door de onderneming.

Delen:

Veel ondernemers zijn optimisten. En dat is goed, want optimisme is noodzakelijk voor het zien van kansen en mogelijkheden en voor het maken en uitvoeren van businessplannen. Maar soms is de kritische blik hierdoor minder scherp. Het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ geldt ook voor de juridische gezondheid van ondernemingen en samenwerkingsverbanden. En als een geschil eenmaal is ontstaan, dan heeft een goede oplossing vaak een grote toegevoegde waarde boven een procedure die niet alleen geld, maar ook energie kost. Het is natuurlijk zaak om wel te weten wat het juridische speelveld aan mogelijkheden biedt. Soms is een goede procedure beter dan een slechte regeling. Wie gelijk heeft, moet soms bereid zijn het ook te halen.

In het nieuwste magazine van DVDW gaat het kantoor in op de vele juridische normen waarbinnen moet worden genavigeerd door de onderneming. Hoe blijf je binnen de lijntjes? Wat is ‘redelijk en billijk’ in ondernemingsverband nu eigenlijk en waar zit de rek? Hoe ver mogen de aandeelhouders gaan bij het nastreven van het eigen belang ten opzichte van dat van de vennootschap? Hoe moet het bestuur omgaan met een tegenstrijdig belang? Welke voetangels en klemmen bestaan er ten aanzien van pensioenschulden, in het bijzonder voor bestuurders? Welke grenzen gelden voor stemovereenkomsten met private equity? Wat als een stemovereenkomst niet wordt nagekomen? En hoe om te gaan met geschillen over dividenduitkeringen? “Kortom: een bloemlezing van kwesties die wij in onze praktijk tegenkomen, met praktische tips waarmee u uw voordeel kunt doen.”

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven